Интересесува ме, кой датчик измерва и показва на таблото температурата на антифриза?Един от тези двата, които са на термостата ли е или е друг?Защото смених термостат и температурата не се качва до средата на скалата.Единия вариант е грешно показание и затова се чудя кой е датчика.А другия е стойностите да са като на снимката( благодаря за снимката) - в началото с малка стъпка, и около работната температура с по-голяма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик показание темпратура?
Collapse
X
-
Orcinus
Тотален офтопик...това с каква кола е правено??? Таблото не ми прилича на брава, а на ланчия мисля или на Типо Ама няма типо под 1.8, дето може да вдигне реални 200 км/ч. Само тези от 1.8 нагоре мисля, че са повечко от 200 на километраж.Иначе по темата, виж , при мен на Типото на дигиталното табло оптималното е да ми стои на една чертичка преди 90 гр.
-
Датчика,който следи температурата се намира на термостата.Ако има проблем в температурният датчик се зачистват изводите му.Незнам в колко килоома трябва да е съпротивлението му.При мен след като си смених термостата отваря на 90 градуса(средно положение на стрелката), после пада с едно деление.После стрелката е едно деление надолу (80 градуса за оптимален режим на работа).Зависи на каква температура ти отваря термостата-зависи какъв е.Старият ми отваряше на 60 градуса.www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
Коментар
-
И аз да се включа по темата. При моята кола датчика за температурата е на върху цилиндровата глава близо до свещ 2, а съответно при Уно 903 куб. см. над свещ 1. Може при новите коли да е различно но все пак. Няма нищо общо между термостат и тампературен датчик. Поне при старите коли. Пак за моя тип кола термостата е регулиран : температура на отваряне 83-87 градуса целзий. А температурния датчик просто ти извежда инфото на таблото Справка Fiat Uno HaynesVW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар