Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo - счупено рамо на хладилната жабка!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo - счупено рамо на хладилната жабка!

Здравейте!Пускам тая тема, макар че си мисля че няма много варианти за решаване на проблема.Една минусова сутрин тая зима се качвам в колата и да взема нещо от хладилната жабка неволно я дръпнах по рязко и под ъгъл към мене и резултата се вижда на снимката- счупи се дясното рамо. Позеленях от яд, ама станало вече. Зимата обаче почти забравих че е счупено, но сега като идват жежките дни се замислих как да я оправям.Пробвах още тогава да я лепя с някакви лепила,но както и предполагах не се получи. От Ауто Италия ми дадоха цена тоя елемент към 300-400 Като вариант предпочитам смяната, защото каквато и да е интервенция, няма да е по-стабилна. Четох някъде за заварки на пластмаса, но нямам представа за какво иде реч и дали е възможно да стане. Като най-добър вариант е да търся по морги си мисля, но едва ли някой ще я продаде отделно от таблото Това е, пускам темата първо за да видя дали не пропускам някой вариант, и второ - за колегите със Стило, да внимават зимата, че пластмасата както е ставало дума и преди явно не е най-силната страна на Стило :D
    Прикачени файлове
    FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Така както гледам - демонтирай пантата и с две стоманени пластинки отгоре и отдолу и с няколко нита ще я фиксираш достатъчно здраво. А пластмасата и при VW и при МВ се се чупи - не е до марка.

Коментар

За това също си мислех, но се опасявам че пластините ще изпъкват малко и може да задират някъде, а и дупките които евентуално ще се опитам да направя може да спукат пластмасата на пантата Но може би е добре да пробвам , пък като не стане вече да търся да я сменям.Благодаря за отговора все пак
      FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

Пластмасата е оребрена и ще понесат 2,5-3 мимилетрови дупки...пластините ще са с дебелина не повече от милиметър - общо.Остава главите на нитовете, за които май ще има достатъчно място.

Коментар

Колега един съвет който мисля, че ще реши проблема - пробвай със смола ...Свали ги и го залей със смолата ...Аз така съм свалял кората и съм я лепил по този начин, поради едни причини се счупи, но това няма значение и както ти каза, че ти искат 300 - 400 лв на мен за кората ми искаха 550 лв ... и така сега е "Бетон" ...
          Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Аз бих обработил местата оградено в червено като ги вдлъбна и там ще монтирам планки от двете страни хванати с нитове или болчета, а после по желание може да ги залееш със смола.
            Прикачени файлове
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Бях я забравил малко тая тема Мерси за съветите момчета, сигурно може да стане по начините които сте предложили, но просто не мога да отделя време и нерви да са занимавам, а е доста пипкава работа Минах един ден през една морга и там ми го дават тоя елемент за 80лв, та засега си карам така, пък в момента в който мога да ги отделя тия пари ще го оправям.
              FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

Working...
              X