Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

stef написа:
    Jordan Getov написа:
    много лесно просто се вадят двете железни лентички отстрани на гумичката и тя се изважда поставя се новата и се реже според размера на перото и се вкарва заедно със железните ленти и готово
    точно така и се внимава да не се счупи някое зъбче което държи перото че пластмасата в повечето случаи е прегоряла
    Верно е много изгоряла, аз изгорях с два счупени зъба, сега точно там не прави добър контакт със стъклото и прескача все едно нямам чистачка.Разбрах, че се оригинално се продава с цялото рамо "Шампион" ама цената 40-45лв, ми е малко височка.Та колеги, МНОГО внимавайте с тази операция.Успех!
    FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
    FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

haliban написа:
      Като сме отворили дума за задната чистачка, не ми работат пръскалките. Първоначално пръскаха, и ненадейно спряха! Като пусна да пръска отзад се чува бученето на моторчето но нищо не излиза. При някои коили имало допълнително казанче отзад, за Бравата не знам ?!Може и дузите да са се запушилиМога ли да провера някак !?Благодаря предварително !
      Ами казанчето е едно. От него излизат 2 маркучета - за отпред и за отзад. Следват две клапанчета, които не позволяват на водата да се връща. При мене беше съшия проблем не пръскаше обаче не задната чистачка, а едната предна пръскалка. Провери клапанчето на маркуча за задната ти пръскалка. То се отваря и вътрре има една мембранка, която беше много остаряла и скъсана наполовина при мене. Колкото и да се опитвах да е наместя и лепя НЕСТАВА. Просто я махнах и сега нямам никакъв проблем, само понякога трябва да задържа повече, докато подкачи водата, но мисля не ми е проблем
      "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
      Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

Момчил написа:
        Разбрах, че се оригинално се продава с цялото рамо "Шампион" ама цената 40-45лв, ми е малко височка.Та колеги, МНОГО внимавайте с тази операция.Успех!
        На мене за същата ми казаха 35лв. на Козлодуй, така че потърси.
        "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"

Коментар

killertoonА къде е тоя клапан за задната чистачка?
          Don't drink and drive,
          better smoke and fly!

Коментар

Ами отпред в коша, проследи маркучето от казанчето и ще стигнеш до него. До колкото си спомням беше забутан в някаква ниша. Мисля, че маркучетата за предна и задна са с различен цвят и ако не се лъжа това за задната беше бяло. Клапанчето е малко 1-2см и е черно.

Коментар

Мерси!Намерих го. Под шумоизолацията до резервоара с масло за хидравликата. Мембранката му се беше залепила. Сега вече няма мембранка :D
              Don't drink and drive,
              better smoke and fly!

Коментар

FORGER написа:
                Мерси!Намерих го. Под шумоизолацията до резервоара с масло за хидравликата. Мембранката му се беше залепила. Сега вече няма мембранка :D
                без мембранка бавно ще ти идва водата до стъклото и щи ти си надраска, иди в динекспрес и си купи клапанче 6 лв струва и си ок
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Каде е това Динекспрес?

Коментар

На Пещерско, от северната страна.
                    Don't drink and drive,
                    better smoke and fly!

Коментар

killertoon написа:
                      Каде е това Динекспрес?
                      тва е в пловдив колегата го е написал по точно
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

TabE-Marea написа:
                        И в тази връзка да попитам и аз. Моята задна чистачка(пластмасата) търка по стъклото и го дере. Смених гумата ама пак не се оправя. Търсих в един, два магазиха-няма. Някакви идеи да я поправя,пластмаса е и ме е страх да я напъвам.
                        Aз си взех чистачка от Александър Ауто, но и това не е репение щото те не са оригинални и общо взето направих от двете 1 и сега не дере, но май навсякаде дере да ги.....

Коментар

мерси

Това какво значи че трябва да свалям казана за хидравликата ли или може без да го откачам.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

При мен пък проблема със задната чистачка на Бравото е още по-тъп. Значи естествено отзад не пръска, обаче май нищо не е запушено щото вода стига до там. Излиза водичка от пръскалката ама съвсем леко, само сълзи, а не пръска нагоре. Та щом стига вода до там значи не е запушено, а тогава от какво може да е?
                            Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
                              При мен пък проблема със задната чистачка на Бравото е още по-тъп. Значи естествено отзад не пръска, обаче май нищо не е запушено щото вода стига до там. Излиза водичка от пръскалката ама съвсем леко, само сълзи, а не пръска нагоре. Та щом стига вода до там значи не е запушено, а тогава от какво може да е?
                              значи е полузапушено, както беше при мен -вода има ама не достатъчен дебит
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                                chris написа:
                                значи е полузапушено, както беше при мен -вода има ама не достатъчен дебит
                                E, значи и аз ще трябва да го търся това клапанче, ама нещо не ми се занимава.P.S. Аз проблема съм си го решил като не използвам задната чистачка
                                Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X