Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега chris най-напред скъсай 1 жичка от телена четка или нещо подобно(стоманена тънка тел). После някой друг да натиска лостчето за пръскане на задната чистачка а ти с телчето "ръгай" в отворчето (или отворчетата-при мене са 4 :D ). Успех.
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Lancia Y

Коментар

Ръгай ама

Преди това надувай не е от там ще се омотате с тая задна пръскалакаПо добре да прекарате нов тръбопровод аз вече се замотах яко
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И да ръгаш келепир няма

като откачиш маркуча под кората и до там няма вода не набеждавайте пръскачката тя е последна дупка на кавала и поне ще пикае.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Общо взето на мен тая пръскачка ми е най-малкия проблем. Нали ви казвам - тая чистачка при мен не се ползва (е, само при някои порои или як снеговалеж, когато няма нужда от вода) Мен ме изнервят други работи като например дрънкането в купето на това Браво, е просто няма друга кола така да дрънчи, дори и някое соц. возило!
          Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
            Общо взето на мен тая пръскачка ми е най-малкия проблем. Нали ви казвам - тая чистачка при мен не се ползва (е, само при някои порои или як снеговалеж, когато няма нужда от вода) Мен ме изнервят други работи като например дрънкането в купето на това Браво, е просто няма друга кола така да дрънчи, дори и някое соц. возило!
            Колега виж тука:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4655
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
              chris написа:
              Колега виж тука:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4655
              Мерси за линка ама да ти кажа нищо не помага. Пръсках с ВД-40 още като взех колата и горе долу се пооправи малко но не е желания ефект при мен. Свалих даже корите на вратите защото зад шофьорската нещо много дрънчи, но нищо не направих. Май е от машинката за стъклата, но ме е страх и нея да сваля, че после може да не успея да я сложа!
              Bravo 1.6 16v

Коментар

Благодарение на тая тема през уикенда си оправих чистачката :P Оказа се, че нищо не е запушено, а само се беше измъкнал маркуча под задната кора. Вкарах го и му капнах малко лепилце, че да предотвратя по-нататъшно разглабяне на кората, че естествено се спука през средата и няма да издържи второ сваляне
                Bravo 1.6 16v

Коментар

Не ми работи задната чистачка на Брава.

На мен пръскането ми е наред (поне за сега) но не помръдва самата чистачка на задното стъкло. Правилно ли съм предположил, че тя се пуска като се завърти върха на лоста за чистачките ? Не работи откакто съм я купил - и за това не знам. Мисля да отворя под кората и да търся мотор и да го проверявям да не е изгорял - но нямя да е лошо ако някои ми каже преди това кой бушон е за задната чистачка - та да започна от него. Предните си работят - в случай, че предпазителя е общ. Къде да търся възможни прекъсвания или къси съединения? Благодаря предварително!
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Предпазителя трябва да е един,поне според ръководството за използване на Брава.А в какво състояние са ти контактите които са в долният край на капака на багажника,провери тях преди да сваляш кората и да търсиш моторчето.Вий ги тук http://www.fiat-bg.org:7080/navi?MOD...OD=0&DRW_NUM=3

Коментар

Re: Не ми работи задната чистачка на Брава.

niko_ymn написа:
                      На мен пръскането ми е наред (поне за сега) но не помръдва самата чистачка на задното стъкло. Правилно ли съм предположил, че тя се пуска като се завърти върха на лоста за чистачките ? Не работи откакто съм я купил - и за това не знам. Мисля да отворя под кората и да търся мотор и да го проверявям да не е изгорял - но нямя да е лошо ако някои ми каже преди това кой бушон е за задната чистачка - та да започна от него. Предните си работят - в случай, че предпазителя е общ. Къде да търся възможни прекъсвания или къси съединения? Благодаря предварително!
                      При мен беше ръждясала оста и не можеше да се движи в пластмасовата втулка! Помага разглабяне, почистване и обилно смазване. Но, като начало провери бушона, след него контактори на багажника и накрая самия мотор.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

При мен също беше клеясала,но това бе довело до изгаряне на термозащитата,която е в моторчето.Разкапселовах го внимателно,оправяне на термозащитата,смазване,и е като нова/задната чистачка,де /.Та колега niko_ymn,и при теб може да е от тази термозащита.Успех
                        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

а да ви питам.браво има ли опция да пръска вода на задното стъкло.и ако има от къде се пуска?айде мерси

Коментар

Би трябвало да има.Пуска се като натиснеш лостчето на чистачките към таблото(с дръпване към теб работят предните пръскалки в противоположна посока задната пръскалка)Пробвай,дори и да не пръска би трябвало да чуеш помпичката как работи.

Коментар

Със сигурност има и се пуска с бутане на лостчето на чистачката напред.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

като натисна лостчето на чистачките към таблото и задната такава просто прави един оборот.и нищо повече

Коментар

Working...
                                X