Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно Fiat Punto 1.7td...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпроси относно Fiat Punto 1.7td...

    Здравейте отново колеги..искам да вe попитам...На Фиата му дават като стандартни гуми размер 165/65/14 - Фиат Пунто 1.7td/52kw .... Ся ше взимам гуми сигорно и се чудя дали да сложа 175/70/14 или нещо такова 175/.... Слушам различни мнения относно това ..неща от сорта ше ти вдигне разхода и тем подобни..вие какво мислите? Втория въпрос ми е ,защо изхвърля масло така да се каже, през капачката за масло на двигатела...така като го избърша днес например след една седмица пак има малко като текло такова...на какво може да се дължи това ?Третият въпрос ми е...възможно ли е Пунтото да има ограничител..т.е. доста пъти съм го пробвал повече от 155/160 грубо казано, на равно нали неможе да дигне т.е. до към 130/140 ускорява значително бързо..но стига в един момент когато само оборотите се качват това се усеща на 5-та скорост некаде след 120км/h...незнам дале правилно обяснявам но трябва да се усети... Благодаря за отделеното внимание !!!
    Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

    #2
    като сложиш по-голями гуми може малко да ти се вдигне разхода с около литър-два. за маслото което изхвърля поне според мен е от самата капачка. един приятел имаше такъв проблем с един мерцедес. даже при него ставаше много по-бързо цапането на капака. а за ускорението си е толко за такъв двигател. все пак е 52kW. мойто браво е 59 kW и от 140 нагоре едвам набира. надявам се да съм ти бил полезен
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

    Коментар


      #3
      Ахам. благодаря ти... ем 1-2 литра е много ,ако е така няма да слагам по-големи...иначе мисалта ми е че до 140 ускорява много бързо но както и да е... това не е от значение..питам така информативно.. както казват хората "Бавно но славно"
      Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

      Коментар


        #4
        За да смениш гумите от 165 на 175 трябва да промениш и височинният индекс но в посока надолу,тоест ако размера ти е 165/65/14 отиваш на 175/60/14.При това положение запазваш в допустимите норми диаметъра на колелото и това по никакав начин няма да рефликтира върху динамиката или горенето на колата.Ако минеш на по широка гума колата ще стане по стабилна и ще вози по меко,но не очаквай съществени разлики.Разхода ти няма да се промени ако спазиш зависимоста която ти описах.Относно теча на масло-сменяй капачката и си решаваш проблема,а за вървенето...Мисля че това е ресурса на твоя мотор,но все пак пробвай да смениш филтри(горивен,въздушен).А и все пак това няма да са малко обороти на двигателя и най вероятно байпаса на турбото разтоварва работата му и от там колата вече няма тази динамика.Ако имаш оборотомер напиши с какви обороти се движеш при 160 км/ч.Има и още един вариант да накараш колата да варви малко по добре,но не зная с каква помпа си.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

        Коментар

        Working...
        X