Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги нещо липсва от тая тръба ... !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги нещо липсва от тая тръба ... !?

Здравейте,аз съм от тези ентусиасти,които заменят останалите малко различни от марея чаркове в бравото си с именно такива ...от марея! Та реших да си монтирам подлакътник с всичките му джаджи,но нещо липсва и незнам какво???! Дори незнам как изглежда.Принципно зная какво би трябвало да липсва: двойно разклоняващо се коляно или някаква ПВЦ подложка с двоен вход отгоре/за парното/ и единичен изход от долу за въздухопровода .Прилагам снимка: отляво е марея;отдясно е браво! Ако знаете от къде да си намеря липсващото нещо ще се радвам да ме упътите. Поздрави на всички.
    Прикачени файлове
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Здравей,колега.И аз направих същата процедура с конзолата.Значи освен този големия(дългия въздуховод дето минава под подлакътника) имам още 6 които и аз не знам как и къде се слагат.И на мен ми е чудно как да прекарам парно/клима отзад на задните седалки.Имам пусната тема от преди няколко дни по този въпрос но нямам отговор все още.Значи трябва някой с Марея просто да си свали двете декоративни лайсни отстрани на конзолата и да снима,за да видя как са вързани въздуховодите.Аз ги имам пълен комплект (3 големи и 2+2 малки които са за под двете седалки).Аз искам само да вържа въздуховода който минава под подлакътника към парното.За другите е много разправия.Трябва да се реже мокета.Та така колега.Карам си без парно/клима на задните седалки за сега.Дано някой поне на твойта тема да даде някакво решение.Поздрави. :D

Коментар

Я дай да се обединим...ако нямаш нещо против разбира се! Снимай ги тези чаркалъци дето ги имаш и ще коментираме ...или дай препратка за твойта тема и щеги ъпваме заедно.

Коментар

janyboy - Eла на среща на форума в неделя, и ще ти дам да снимаш и да видиш всичко, което е със сравнително лесен достъп. За да не се чудиш - моята е направена в завода с подлакътник.

Коментар

ogi28b написа:
          janyboy - Eла на среща на форума в неделя, и ще ти дам да снимаш и да видиш всичко, което е със сравнително лесен достъп. За да не се чудиш - моята е направена в завода с подлакътник.
          Ок,Оги,стига да съм в София.Кога точно и къде е сбирката?Тъкмо ако дойда да покараш малко мойта Брава да видиш как придърпва.Сори за оффа,Jimy.

Коментар

Jimy написа:
            Я дай да се обединим...ако нямаш нещо против разбира се! Снимай ги тези чаркалъци дето ги имаш и ще коментираме ...или дай препратка за твойта тема и щеги ъпваме заедно.
            Ето това имам аз+този който минава под барчето(него го няма на снимката)Ети и линк към мойта тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...263&highlight=
            Прикачени файлове

Коментар

според мене тука вскеки си говори за неговите си работи. ако правилно съм разбрал- колегата го интересуват тези 2 дупки отпред на конзолата, реално се пада под таблото вече. аз съм с браво и тези "дупки" са направени там да си влизат в самото табло, никакви тръби не седят там- т.е. можеш смело да монтираш конзолата от мареа. ако не съм рабрал добре, сори
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

janyboy написа:
                Jimy написа:
                Ето това имам аз+този който минава под барчето(него го няма на снимката)Ети и линк към мойта тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...highlight=Не знам дали линк-а ще работи.
                Линкът ще работи ако го отделиш от двете страни с интервали:...Ети и линк към мойта тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...263&highlight=

Коментар

pakumba написа:
                  ...ако не съм рабрал добре, сори
                  Аве хем си разбрал,хем не си ... сорито го приемаме! Обаче ,за да имам директен топъл/студен въздух в задната част на колата трябва да има връзка между правоъгълната тръба ,която "наднича" под конзолата от марея и двете червени кръгчета. Така както е реализирано при бравото! При него за съжаление е неразглобяемо. Двата кръгли отвора /със следи от изтекла охладителна течност между тях/се прилепят плътно към духалката на парното и ако не е така ще духа директно върху управляващия модул на еърбека. Такава или подобна част неможах да видя в снимката на колегата janyboy.
                  Прикачени файлове

Коментар

Jimy написа:
                    Двата кръгли отвора /със следи от изтекла охладителна течност между тях/се прилепят плътно към духалката на парното и ако не е така ще духа директно върху управляващия модул на еърбека. Такава или подобна част неможах да видя в снимката на колегата janyboy.
                    Не си видял защото няма.Аз взех конзолата+всички въздуховоди от една блъсната Марея 2.4ТД125.Момчето беше много точно и ми даде абсолютно всичко.За съжаление не се сетих да му каже да снима докато сваля,ама ко да се прави.Между другото ще ти трябват и 3-те скоби на които се захваща конзолата.На наще купета има дупки но самата конзола трябва да се повдигне малко и затова си трябват оригиналните скоби от Марея или Браво-а ELX,които също излизат от завода с тази конзола(пример на Оги Бравата).Ето и какво казва чичо Епер(ама на мен не ми помага много)
                    Прикачени файлове

Коментар

Ей това ограденото ми трябва,защото това с което разполагам е кривата тръба след него! Но трябва да е двойно и с кръгъл вход... :D !Благодаря все пак за снимката. Ще търся и ако не намеря ще си го направя някак си.Инетересно ми стана,но ако забелязвате при иначе 95% сходни интериорни решения на купетата при Браво/а и Марея - това със въздуховодите към задната част на купето и връзката с духалката е коренно различна. Само кожуха отгоре е почти еднакъв,т.е. с подлакътник или без!
                      Прикачени файлове

Коментар

Working...
                      X