Значи мн се запалих да си взема Punto HGT, и обиколих автокъщите и си харесах едно. Както всеки който си взима кола на старо почнаха да излизат съмнения какво може да и е развалено. Това което ме притеснява най-много че цената и е прекалено ниска за този двигател. Гледам тук се продават по ~7000 лв., вярно с номер и платени данъци и такси, но все пак 4000( беше 4500 но днес я намалиха на 4000) ми се струва прекалено малко. Иначе колата я разгледахме. Външно всичко изглеждаше- ок не личеше да е удряна, всичко изглеждаше оригинално, квото пробвахме работеше. Направи ми впечатление че прди да я палнем маслото беше под долната граница за което се притесних.( забелязах като запалихме че въпреки това датчика за масло не светеше). Колата не беше припалвана преди това, и въпреки че акумолатора и беше отишъл(както на всички коли в автокъщите ) запали да кажем на 5тата секунада въртене( на мен ми се стори добре).Слушах специално да чуя тракане от двигателя, тъй като разбрах че на тоя модел вариатора му се разтраквал(пък и както беше малко маслото), но за 10 мин не чух нищо. Давахме й гас пак изглеждаше да е ок. Но над 5000 оборота не посмяхме щото собственика така и така ни гледаше лошо :D Пробвахме климатика работеше, сервото не се сетихме ама и тва ще направим, като цяло ПОМОГНЕТЕ С ИДЕИ какво да видим по специално. Като се замисля то и за 7000 да купиш кола на старо пак може да се преебеш. Така поне има доста аванс за ремонт, ако недай си боже нещо излезне. Лошото е че няма номера и май не може да я покарам, иначе веднага я водя на диагностика.ПС. Сега се сетих че малко усетих мирис на изгорели газове вътре в купето венага след като запалихме, ама после изчезна. И на капака на агренажния ремък имаше номер с бял маркер като от магазин за стари части, ама май вече мн се филмирам :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за Punto HGT
Collapse
X
-
Аз личо доста съм доволна от мойто Пунто. Дава ми страхотен разход на гориво, върви доста - пъргаво е и маневрено. Само дето няма много части - озорих се за фар, и пак не е същия.. И все пак цената е изключително ниска, ако имаш възможност покажи ни обявата (ако има такава) и снимки поне. Когато търсех мойто имаше доста малко за продажба, повечето още си стоят, тъй като не са много читави. Обаче малко ми е странно, как ще купиш кола без да я покараш.. Слаби места са: City хидравликата, компютъра, вариатора, повдигачи. Мойта количка се оказа, че е просто немърливо подържана в последно време - женска работа. За смяна има елементарни почти неща, с малко средства постигнах добър резултат. Смятай обаче, че като купиш колата от автокъща имаш: ГО, ГТП, Каско (евентуално), Регистрация, Обслужване (масло, ремъци ролки филтри), свещи, кабели и т.н. Просто аз при закупуването на мойто Пунто пренебрегнах важността на тези консумативи. Мислех, даже да продавам колата- и добре, че не го направих, сега като се замисля не бих си я дала изобщо.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Обявата е в mobilen.bg обаче не мога да дам линк защото не става. Иначе пунтото е за 3999лв регион софия черно. май е само едно лесно се намира в търсачката има и снимкии тн. някойк ако е ходил да я гледа да допълни и той, че тя обявата е нова, ама колата може да стои отдавна там. автокъщата е на околовръстен и стар лозенски
Коментар
-
така като го гледам, е доста лачено...все пак цената ме съмнява доста. Има и друг момент, по него не са давани никакви пари, само внос и това е. А в едно Пунто регистрирано тук, обгрижвано със застраховки и т.н. има инвестирани пари, които всеки собственик иска да си изкара обратно по някакъв начин. Иначе повечето ХГТ-та, който си ги купи и поддържа добре - не иска да ги продава. Но според мен доста разходи ще имаш около него, дори да няма сериозен проблем.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Предполагам за това говориш - http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...lsЛачено е, хубави джанти, вътре запазено изглежда, хубави гуми, което хич не е малко... Не му мисли много. На късмет си е работата.
Коментар
-
vipooo написа:точно за това. то на живо още по-хубаво изглежда ама май ще мисля някъв начин да мине първо на диагностикаEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Не виждам цената да е много смутителна.Нашата Делта е 1999 г., със същия двигател и с почти същите екстри. Взехме я за 3600 миналата година (искаха й 4100) http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...d=1774Тази е Януари 2000, не виждам защо трябва да е два пъти по-скъпа...
Коментар
-
Зависи как и къде караш. (естествено) На мен ми дава градско към 8. (то е нещо като смесено) Извънградско със скорост 120-30 ми даде 5л. Извънградско 170-80 -към 8. Тая седмица обаче яко задръствания карах много по центъра и т.н. - разхода ми ще дойде някъде към 10Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Еми тръгнах на пълен резервоар, понеже видях че на таблото ми пише 23 км/1л и ми стана смех. Бензина не помръдваше и грам независимо от изминатите ми км. После от любопиттво реших да долея пак пълен резервоар, за да видя, етествено не е заковало точно 5. За изминати около 150 км платх нещо от сорта на 15-16лв. Скорост 120-130 постоянна от както напълних резервоара.Градско като го напълня и нулирам, сипвам нещо от сорта на: 70лв (~37-8.) срещу изминати 465 км. градско.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар