Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

покупка на пунто II 1.9 jtd-търся колега от ПЛОВДИВ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

покупка на пунто II 1.9 jtd-търся колега от ПЛОВДИВ

Привет на всички.Обмислям варианта да си купя пунто II 1.9 jtd 2000-2001г .Бих искал;колеги; да ви попитам кои са и слабите места на които да обьрна внимание;с колко ключа е оригинално и какьв разход ви дава. Благодаря Ви предварително

ЖТД е страхотен двигател. Пунто е доказана кола. На Брава разхода ми е 4,7/100 км. извънградско и 6/100 км. градско. Върви доволно. В Бургас сервизните майстори викат на Пунто с ЖТД двигател - оса. Не съм карал Пунто, но като съдя по Бравата то би трябвало да лети и да има много приличен разход. ЖТД има по-специфична и малко по-скъпа подръжка, но се отблагодарява подобаващо. Успех ти желая при избора.ПС: Ключовете трябва да са три: Два сини с управление за централното на тях и един червен. Задължително търси червения ключ. Към него върви код карта.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Пунто 2 (преди фейслифта 2003), за разлика от Брава/о и Мареа, се продавало в магазина с два броя ключа. И двата сини. Така и пише в книжката на колата. Не търси червен ключ при покупката. Както казва и колегата трябва да има карта с кодовете, които са нужни при вадене на нов ключ. Трябва да закараш колата на компютърна диагностика, както и да се погледнат стандартните неща. Има много изписано. Аз карам такова Пунто вече повече от две години и определнено съм много доволен. За разход ще споделя, но с уговорката, че данните, които казвам, са по борд компютъра, отдавна не се занимавам да я засичам. В началото го правих, видях, че е икономична, както и че борд компютърът отчита горе-долу точно. Градско в София-между 6 и 7, на дълъг път - 4 (90-100км/ч), 5.5 магистрала.Колата не е лоша, за съжаление важи правилото за покупка на всякаква кола-каква история има. Като знам какви коли се внасят в БГ, особено от Италия, ти желая успех и късмет.

Коментар

Един приятел има едно JTD и много добре върви и не гори много , ако я караш нормално - ако я пъниш на всеки метър много ясно , че ще гори . Даже я продава мисля че и търси към 5.500 - 6000 лв . Ако се заинтерисован питай нещо друго :D Има всички екстри неговото - ELX.
        Grande Punto 1.3 75 hp
        Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Да ключовете са 2бр. Ако има карта към тях е добре, но и да няма не е болка за умиране.Колата ако се кара разумно гори добре, както казаха по-горе.Аз давам 10/100 разход градски срещу 6,8...7 на жена ми, съответно 5....8 извънградско на 4,5 неин.Частите обаче на тази кола са по-скъпи от при браво/брава/мареа.Тампона на двигатела 150....180лв., средния 60...100лв., накладки, амортисьори.....всичко е по-скъпо.Вероятно защото е по-нов модел.

Коментар

1115 написа:
            Частите обаче на тази кола са по-скъпи от при браво/брава/мареа.Тампона на двигатела 150....180лв., средния 60...100лв., накладки, амортисьори.....всичко е по-скъпо.Вероятно защото е по-нов модел.
            Това не ми харесва,и за това предпочитам Браво/а след 2001 год 100 кс.Хем по-висок клас кола,хем по-евтина като цена,хем по евтина подръжка,хем по мощна и като разход-същия.

Коментар

колеги не се лъжете не всички пинтовци вървят с два ключа колко съм гледал и с един ключ бяха и така си го взех моито а гледаи за ел усилвателя на волана и таблото че на някои от жтд имат някъв дефект успех
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Бе те пунтовците фабрично излизат с 2.Пък джамбазите могат и без ключ да си ги продават.

Коментар

Благодаря ви за мненията. Все още съм в процес на търсене;харесъл съм едно но ми е далече да ходя на оглед а и времето е кът;та ако може някой колега от ПЛОВДИВ да помогНЕ ДА хвърли един поглед да каже струва ли си ще бада много благодарен и съответно ще почерпя.Вьв с. Труд се намира пунтото. НЕка ако има такъв колега готов да помогне ;нека си остави тел на лични ; аз ще эванна да се раэберем

Коментар

Кажи как се казва салона и утре ще отида да погледна.
                    Octavia RS
                    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

.

специални благодарности на колегата Red Storm

Коментар

Working...
                      X