Колеги,ще ви кажа какъв проблем имам с ФИата,макар че може да ви се стори смешно.Та,всеки път когато я карам,без значение на късо или дълго разстояние,когато паркирам,излезна и хвана вратата от външната страна да я затворя ме хваща ток.Ток в силъл лек ток както като понякога се случва като пипнеш някой.Странното е че това започна от около 2-3 седмици и се случва абсолутно всеки път като я карам.Отначало мислех че е случайно ,но както казах-не е така.Та въпроса ми е-има ли някой представа от какво може да се получава това??Едва ли е в мен причината :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата бие ток !!!
Collapse
X
-
Статично електричество не само теб те бие ток, ако помниш едно време москвичите и жигулите имаха антистатици ( едни гумени ленти дет се влачат по земята отзад) те тези ленти "разтоварваха" заряда на колата към земята, сега ти си тази лента като слезеш от колата и направиш връзка с земята Интересно е че това явление се наблюдава само на пролет, зиме лете и есен не ме бие ток ама ела сега вижПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
Да и мен ме бие често ток! :D Особено напоследък , да!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
iakvvu написа:Пробвай да носиш дрехи от естествени материи ако не искаш да те удря тока.Другият вариант е да си сложиш някаква друга тапицерия,но да не е от полиамидни или полиестерни влакна.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
и мен ме пере тока с колата,особено кат бях на работа,оператор на машини за пласмасови детайли,нищо,че одихме с антистатични обувки пак не переше тока,обяснява ни го нашия разбирко там,че при пласмасите имало мн.наелектризиране.Не ви ли се е случвало да ви удря ток и един др.кат се докоснете с някого.За нашия проблем не става ли да ни се търка една жичка /от какъвто материал тр.де е/ под задния мост и земята.Тва не е ли и за по-голяма безопасност в грамотевично време.
Коментар
-
Статично електричество , това е от дрехите които носите. Един колега се беше изказал за това по-горе в темата и аз потвърждавам , прав е. Един от начините да не ви "удря" този ток е когато слизате от колата преди да пуснете кракът хванете се за нещо метално по колата , аз примерно се хващам за предната колонка на предното стъкло и тогава пускам каркът . Така отвеждате тока в земята през обувката която дава известно съпротивление и нищо не се усеща. Пробвай те го и ви гарантирам 100% успех. Темата ще стане малко закачлива но пуснете резултати от този опит зада потвърдите казанто от мен.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
и аз си мислех че проблема е специфичен за мен и моята кола, докато не видях една мацка да подскача до почти нов автомобил, след като слезе и понечи да си затвори вратата и за 2 и за 200 хиляди лева все те бие токFiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
ivantt написа:И мен ме "бие" ток, нося само дрехи от естествена материя.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар