Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работи скоростомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не работи скоростомера

От начало се чуваше един много старанен шум, нещо като триене на гума. След това километража спря да работи. Възможно ли е да се е скъсало жилото и как мога да си го сменя сам евентуално?
    Punto 55 SX

да възможно е. първо го провери - откачи го от таблото, запали колата и тръгни и виж дали се върти, ако се върти значи не е скъсано а се е измъкнало. смяната се извършва доста лесно - както е откачено от таблото го откачаш и в другия му край - на скоростната кутия - там най-вероятно е на винт, а при таблото на щипка. купуваш ново и повтаряш операциите в обратен ред - завиваш го долу, промушваш го в купето, вкарваш го в таблото и си в бизнеса

Коментар

ре

Ще се пробвам ама май ще ми трябва канал щото е бъкано с кабеляци /от агу-то/ та едва си провирам ръката отгоре
      Punto 55 SX

Коментар

ами не съм запознат как е при пунто но някъде май бях чел/сигурно тук във форума/ че няма жило а е с датчик първо разбери дали е така и тогава разглобявай таблото
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

ре

Жило има . Аз свалях таблото и въртях с едно шестограмче . Стрелката мърда нагоре но за да отброи метри бая трябваше да въртя исе отказах/ исках да провря дали вътре нещо не се е прецакало/ . Сега ще го пробвам в движение дали се върти жилото в бронята.
          Punto 55 SX

Коментар

Вместо да го въртиш в бронята по-добре го откачи от долния край и виж дали се върти цялото. Ако да то тогава проблема ти е в червяка, който ти предава движението от скоростната кутия. На Типо е пластмасов.
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

ре

Ами точнотова направих сутринта и значи жилото се върти в бронята. Ами сега?
              Punto 55 SX

Коментар

Решено

Проблема е точно в червяка
                Punto 55 SX

Коментар

Working...
                X