Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Боядисване на тавана на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele в магазините където продават боя, могат да ти направят спрей с боя по номер. Предполагам че ти е металик колата. Ще трябва да си купиш един спрей с боя и един с лак. Доста ме съмнява един спрей да стигне за целия таван. Тези спрейчета пръскат почти на метла, горе долу като истински пистолет и даже имат врътка на дюзата с която можеш да регулираш. Но въпреки това си е трудно да стане добре. При най-малкото невнимание се разтича боята. Ако не си потготвиш добре основата пък ще започне да се бели.Въпреки всичко все си мисля че с едно добро полиране че се оправят нещата. Виж тези клипета.http://www.youtube.com/watch?v=vMB8BxsUi6EНе вярвам колата ти да е по-зле от онази. Направи една снимка на тавана ако можеш.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

ele написа:
      стига да не сгафя нещо при полагането на боята и лака
      Ами успех от мен, пък ако стане добре не се замисляй, ами купувай про-оборудванеи почвай работа Ще имаш доста клиенти.А за боядисването - лака се полага около 15-20 мин. след боята. Т.е. трябва да хванеш един такъвмомент, когато боята все още не е съвсем прясна, но не е и изсъхнала вече.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Много интересно - и при моето браво таванът също e избелял на петна, които ме дразнят нещо напоследък.Започвам да мисля като ele.
        FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

vsd написа:
          ele в магазините където продават боя, могат да ти направят спрей с боя по номер. Предполагам че ти е металик колата. Ще трябва да си купиш един спрей с боя и един с лак. Доста ме съмнява един спрей да стигне за целия таван. Тези спрейчета пръскат почти на метла, горе долу като истински пистолет и даже имат врътка на дюзата с която можеш да регулираш. Но въпреки това си е трудно да стане добре. При най-малкото невнимание се разтича боята. Ако не си потготвиш добре основата пък ще започне да се бели.Въпреки всичко все си мисля че с едно добро полиране че се оправят нещата. Виж тези клипета.http://www.youtube.com/watch?v=vMB8BxsUi6EНе вярвам колата ти да е по-зле от онази. Направи една снимка на тавана ако можеш.
          С полиране няма да стане - прекалено много е. Ето и снимка. Ето и един документ, ако някой се интересува за видовете дефекти, причини и начини на отстраняване : http://www.lasurit.com/opencms/lasur...tgeber_BUL.pdf В него пише, че подобни петна могат да се отстранят с полиране, но това, според мен, ще има ефект, ако е само едно петно или малък процент от общата площ. Както се вижда на снимката, лакът е останал само в предната част над стъклото и малко след антената. Единственото решение е боядисване. А когато я взех преди 10 месеца имаше 3 петна - най-белите които се виждат, но тогава едва се забелязваха.trace: То само с про оборудване не става пък и ще видим какъв ще е резултатът, може и да не е толкова добър, колкото си мисля, че ще бъде.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            batproho: Нямам намерение да купувам нито виброшлайф, нито компресор, нито добър пистолет - не мисля, че инвестицията е оправдана за едно боядисване на таван, което в най-скъпия случай ще ми излезе под 230 лева. Ако ти се смята - смятай колко ще съм на загуба.
            Точно така колежке.И аз съм на същото мнение.Никакви професионални измишльотини.И никакви спреьове.Удари му две ръце на четка с по мек косъм и по редка боя.Тя се разлива след полагането и всичко става за 1 час и 0 лева.Тавана и без това не се вижда много и ще стане по-добре отколкото е сега.Успех ти желая.

Коментар

Е Вие Си Ме взехте на майтап бе просто смятам че за такава голяма площ каквато е тавана е необходим пистолет и компресор и няма да стане както трябва само със спрей но всеки сам си решава как да процедира със собствената си кола.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                Е Вие Си Ме взехте на майтап бе просто смятам че за такава голяма площ каквато е тавана е необходим пистолет и компресор и няма да стане както трябва само със спрей но всеки сам си решава как да процедира със собствената си кола.
                Ти пък защо се връзваш ще видиш ,че със спрея няма да стане нищо.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Със спрей бих опитал да си боядисам броните, но не и нищо друго! Това е непрофесионално и резултатът при използването на спрей за боядисване на тавана ще е плачевен! Бях длъжен да предупредя пък, който иска да опитва.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мерси за окуражителните думи. ВЪреки това ще го боядисам със спрей, дори и да е непрофесионално, а и не претендирам, че съм. Искрено се надявам непрофесионалното ви мнение да е на база личен опит, не просто догатки. Освен това резултатът едва ли че по-плачевен от състоянието на тавана в момента, затова изчакайте да видите какво ще стане, пък после коментирайте кое е и кое не е плачевно. Един въпрос - как се маха антената на покрива?

Коментар

Антената можеш да свалиш като първо отвориш плафона на тавана и през неговата дупка бръкнеш да развиеш гайката която Я прикрепва за тавана.Ама и Аз едно обяснение дадох :P .
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Е такава лудост никога не бих си сторил на колата.Еле защо не хванеш четката и да я боядисаш.
                        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Аз съм се пробвал с правените спрейчета и със самата боя нямах грижи като цяло. Пръсках си веднъж пр. калник и 2-те огледала. Зор, според мен става с лака на спрей. Дюзата му не беше "на метла" като този на спрея с боята и нанасянето става трудно, защото се получава неравномерно покриване (налягането също е адски слабо). Съответно на тези места стои по матово, а ако се върнеш на пропуска се олива положението и се разтичат нещата. Много нерви скъсах докато постигна поне приличен резултат. И със 99% сигурност само 1 флакон от боята няма да стигне за тавана. Също съм с тъмно син металик на Алфата. Видях резултат върху Купето на един приятел, постигнат срещу 1000 лв при много негов човек, а и понеже от всичките ми досегашни посещения при бояджии, винаги ми нещо недоизпипано, не мисля да плащам колкото струва колата, на някой да си остави ръцете. И двете ми коли са за боя и мисля това лято да си взема компресор и да тренирам на Фиата :P. Като задобрея ще пръсна и "совалката".
                          AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                          AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

За всички колеги с подобни проблеми - баща ми се занимава професионално с пребоядисване Труда е 100 лева на елемент + боята. Гаранция давам 2 години.П.П. Пожелавам успех на колежката.Ако бях на нейно място щях да се възползвам от хората, които са й предложили пръскане за 130 лева.Със спрея нищо красиво и качествено не се получава - личен опит. Парите за спрея ще са пари хвърлени на вятъра...но всеки сам си решава
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Оставете Колежката сама да взема решения, Тя вече Го е взела явно де.Голям човек Е така че защо смятате че ще се съобрази с некомпетентното Ни мнение.Все пак това е само един таван нали?

Коментар

1. Колата си е моя и ще я боядисам както искам и където искам. 2. 130 лева за боядисване без гаранция не давам, както и го казах по-горе.3. София ми е прекалено далеч и прекалено скъпо, за да я боядисам там,4. Става въпрос за таван, който през 99% от случаите не виждам. 5. Дали ще е по-светъл или по-тъмен цвят от основния няма значение, а със спрея ще се справя доста добре (личен опит).6. Ако някой мисли да си оставя ръцете по колата, предпочитам това да съм аз. Виждала съм некачествено боядисване на калник. 7. Съвети от рода на "Дай 130 да ти го боядисат" не приемам, но приемам всякакви други.

Коментар

Working...
                                X