Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем ремък

Здравейте от скоро се появи странен шум "като свирене" някъде от към ремъка, първо се появяваше при студен двигател, сега взе и по често. Обикновенно го чувам само при ниски обороти, при високи не мого да го чуя дали го има. Предполагам че е от самия ремък, който с всички обтегачи и ролки е сменен преди две хиляди километра. Въпроса ми е дали да бягам ли веднага при майстора който го е сменил защото нямам тази възможност, и колата ми трябва, възможно ли е да е от нещо друго като ролка или друго подобно, и възможно ли е да стане по голям проблем, защотот свиренето се увеличи
    фиат мареа 2.4тд
    опел фронтера

Здравей,най-добре веднага на майстор още повече че сам каза че шумът се засилва.
    Fiat Brava 1.6,100

Коментар

Те са една камара ремъци да ги ева, да е един да кажеш. Ако е пистовите свиркаи си и ти, ама ако е от ангренажа......... Я обясни по подробно къв е шума като присвирване или като свистене??? А и ти новия ремък дали знаеш какъв е дето ти го сложиха ??? Много е важно да е с трапецовидни зъби, те дори имат и едни малки като каналчета на самия зъб на върха които са с цел да гонят въздуха, иначе се чува едно като свистене
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Най-вероятно или се е разхлабил или се е разтегнал ремъка
        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

по скоро звучи като свирене, на интервали, забравих фиат мареа е колата 2,4тд. А трудно ли се натяга, отнема ли много време
          фиат мареа 2.4тд
          опел фронтера

Коментар

А споко, някои от пистовите е наи вероятно, кат се е поразпуснал и сега подсвирква, сега ще те светна ко да напраиш зимаш едно шише от веро, еее като едно време пер детските години когато се пръскахме из махалата и палиш колата, ама само с вода да не земеш с веро да сипеш хаха и внимателно както работи за да не опличкаш всички ремъци (аз не знам на тоя мотор ремъка за шаибите отпред един ли е или са два за различните неща) абе мисълта ми е както го чуваш че свирка лекинко да капнеш вода на ремъка до де се върти с цел да се намокри, ако свиркането спре , свиркаи си ако не спре капни и на другия, ако пак не спре , начи остава ангренажа и ша тряя мастора д аго погледне да не си е оставил някоя от ръцете вътре

Коментар

Не уточняваш кой ремък ти свири. Хидравлика, генератор..... То ангренажа няма как да свири , пък за ролките не мисля че свирят. Така както го описваш прилича на ремъка на генератора, което не е проблем, но ако натягането не ти е проблем направи го.
              Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
              ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

и аз не знам кой е шума се чува по назад не е отпред, ако това може да ви ориентира. звука му е като при свирене на ремък когато е за смяна само че при мен го прави при ниски обороти, а уж влезох в качествен сервиз и платих 1005 лева за смяна на ролки ремаци и масла и една биалетка
                фиат мареа 2.4тд
                опел фронтера

Коментар

1005 леваааааааааааааааааааааааааааааатея са ти сложили ремъци с втъкани златни нишки, и ролки с платинени съчми и сребърен обков, кво е тва 1005 лева баси кожодерите, всеки ден ша ги тормозя за тва свирене ша им е*а м*та

Коментар

абе да не бъркаш да не е 105 лева за труд??? тва 1005 както и да го мисля никък не се връзва. тва си е половината кола.

Коментар

Че човека е ходил в "качествен " сервиз. Няма да ходи в некви долнопробни гаражи.... Ужас напрао , ебати и кожодерите , без упойка. То за тва първо се пита колко/въпреки че е тъпо/ и тогава се преценява. Е що бе на брата му искаха някъде към 1600 лв за същата работа в оторизиран сервиз.
                      Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                      ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

това е друга тема но наистина дадох 1005 лева, и сега ми е мъка като се сетя че пак трябва да ходя, а сервеза не е от най реномираните щом даже не успя да ми изчисти грешките на компютъра и от дефтунката на пробката на маслото и капеше и не беше сменена, сега се чуда дали са сменени ремаците иначе ми е дал сервизна книжка, ама ако наистина е сериозен проблема тогава ще ходя щото ще ме мотае , защото знае че няма да му дам повече пари
                        фиат мареа 2.4тд
                        опел фронтера

Коментар

.... не хора вие сте за трепане що се оставяте така да ви работят не знам, ама имал дал са казали хората, срам не срам винаги питам кое колко, що , за кво , как..... Ако земат ми се мръщат нещо маината им да не са само те. А номера от сорта ми "не знам ко ша излезе та да ти кажа колко струва" наи ги обичам че да не го карам да отвая двигател. Абе на майстори и наркомани вяра да нямаш

Коментар

нали наете поговорката за мъжкото дупе, за това сега питам и пускам теми, щото иначе ще ми стане навик, представям си как изглеждам на тоя майстор в очите, като ме види но ако може да се върнем на проблема имам чувктвото че просвирва тактово точно на определено време не е постоянно
                            фиат мареа 2.4тд
                            опел фронтера

Коментар

И при мен имах същите симптоми и си мислех, че е ремък на генератора, но май се оказа водна помпа...
                              Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Working...
                              X