Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каране с малко масло- дали се е развалило нещо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каране с малко масло- дали се е развалило нещо?

Въпроса ми е свързан с пунтото от подписа.Карано е доста време без да е проверявано маслото- около половин година -към 7000 км може биВчера забелязах че на ляв завой светка за 2-3 секунди лампата за маслото и го погледнах - на пръчката нямаше съвсем нищо.Възможно ли е да има някакви проблеми от това че е карано с малко масло в картера и от от това че няколко пъти светна лампата за маслото- явно поради ниското ниво не е засмуквала масло на завоите??
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Божа работа е! Ако нищо не се е разчукало по двигателя... карай!

Коментар

///// написа:
      Божа работа е! Ако нищо не се е разчукало по двигателя... карай!
      И аз така викам.Доливай и това е...ако не се разтропа всичко е ок.

Коментар

И моето мнение е като горните две.
        TD_100, че е кръгло число.

Коментар

Нищо и няма, или ако и има да кажем примерно така; с масло в нормата ако изкара мотора 400 000 , с масло под норматъа ще примерно 380 000 баси примера а. Все пак това че на щеката няма масло не е критери да се скапе мотора, така са мислени че има доста запас под минимума на маслото за да не се преебе мотора. Това обаче с светването на лампата вече наистина е минимума, тогава значи че пада налягането в маслените магистрали поради липсата на масло в картера и засмукването на въздух. Освен от магистралите в картера се извършва и мазане чрез разплискване, тоест местата до които няма "покаран" път за масло, тогава се разчита на плискането, така се мажат стените на цилиндрите а те не са хич маловажни Ама хич да не ти пука нищо му няма тва е фиат сипваи масло и караи
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Колега не си уточнил коя лампа за маслото - тази която е за нивото или тази която е за налягането. Ако е за нивото хич да не ти пука, а ако е за налягането е малко притеснително , но едва ли от толкова малко може да се прецака нещо. Наливай и карай.
            Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
            ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Хм, че то има ли фиат дет да има лампа за нивото на маслото, тва го има само Ланча и пак не всички

Коментар

Няма му нищо.Щом е светнала само за секунда.Долей и карай
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  Хм, че то има ли фиат дет да има лампа за нивото на маслото, тва го има само Ланча и пак не всички
                  Виждал съм го на Uno, пък и моята Темпра го има..... На Lancia също съм виждал. По скоро бих задал въпроса има ли ФИАТ да го няма ?

Коментар

ААааааааааааа чаи ся, уно и темпра са едно, а пунта, брави и мареи съвсем друго орязани са от такива екстри, така че въпроса ти има ли фиат да го няма!? да има, нито един го няма след ерата на уно и темпра.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      Хе че уно-то и темпрата не са ли фиати хахахахаха де да знам аз като се кача в една кола да не гледам сичко дето свети за кво е . Е тъй де по новите компютри тва онова, там си пише .

Коментар

.....точно тва е че при по новите нищо не показва няма ги вече старите табла дето има информация от кол и въже, кеф ти темп на масло кефт ти волтаж на заряда, па лампичка за ниво на масло, па лампичка за ниво на течност чистачи, па няколко ламапички като индикация за изгоряла крушка, кеф ти индикация за отворена врата, абе ко да си припомням, в тоя моя сега нищо няма, една външна темп да имаше барем баси замясали са на голфове.

Коментар

Лампичка и за нивото на антифриза Само дето няма индикатор на височината, на която лети...

Коментар

Днес му долях половин литър че толкова имах и още не се е показало на пръчката. Май май съвсем без масло беше останало.Yellow_Flash_Colorz_PDT_32Пък и аз точно без масло го карах 300 км по магистралата на яка ръчка обаче на магистралата не светкашеИначе лампата беше тази за налягането и най интересно светваше само на ляв завой, на десен не
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

А бе то и аз нямам навика да проверявам маслото , ама кво да направя че все ми се падат такива коли дето от смяна до смяна няма промяна , най много до минимума да слезе . Само не мога да разбера какво го пестиш това масло, 300 грама не знам си кво , всяка бензиностанция има масло.

Коментар

Working...
                              X