Колеги здравейте. Преди два дена спуках две гуми и затова се налага да купувам нови. Пред дилемата съм какъв размер да сложа. С оригиналните 14 цолови джанти съм. По стандарт дават (с Брава 1,6 съм) два размера: 175/65/14 и 185/60/14. Но мисля да сложа 185/65/14 заради дупките по родните пътища. Ако можете да дадете мнение и за някоя марка. Предлагат ми Debica.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помогнете при избор на размер на гуми.
Collapse
X
-
То по родните пътища само вериги от танк те оправят! Недей да си товариш колата с тези валяци - вземи си 185/60/14, ако искаш да е "по-стабилна" или 175/65/14 за да ти е по-комфортно и си гледай кефа! А Марката - за каквато имаш парички - като чета напоследък Барум са дръпнали напред според ADAC! Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
-
Следващите ми гуми ще са 185/65/14, които са +13мм по-големи от препоръчителния размер. Сега съм със 185/60/15 които са с цели +20мм по-големи, но никакви проблеми не съм усетил. Все пак не влизам в завоите със 120км/ч. Vredenstein Hi-track оня ден гледах по 95лв гумаата, мисля че са доста добри за парите си.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Forsaken написа:То по родните пътища само вериги от танк те оправят! Недей да си товариш колата с тези валяци - вземи си 185/60/14, ако искаш да е "по-стабилна" или 175/65/14 за да ти е по-комфортно и си гледай кефа! А Марката - за каквато имаш парички - като чета напоследък Барум са дръпнали напред според ADAC! Успех!
Коментар
-
spark написа:Следващите ми гуми ще са 185/65/14, които са +13мм по-големи от препоръчителния размер. Сега съм със 185/60/15 които са с цели +20мм по-големи, но никакви проблеми не съм усетил. Все пак не влизам в завоите със 120км/ч. Vredenstein Hi-track оня ден гледах по 95лв гумаата, мисля че са доста добри за парите си.
Коментар
-
marto_gp написа:От кои са по големи с +20 мм.Мисля, че ако гумата е по висока, разхода ще е по нисък. Така, че ако нямам проблем с 185/65/14 с такъв размер ще си остана на предницата.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executer написа:marto_gp написа:От кои са по големи с +20 мм.Мисля, че ако гумата е по висока, разхода ще е по нисък. Така, че ако нямам проблем с 185/65/14 с такъв размер ще си остана на предницата.
Коментар
-
Колега, така се получава, когато не се рови човек в по-старите теми да попрочете малко! Естествено, че ще ти дава по-висок разход с по-малките гуми, защото ти си отчиташ километрите по километраж а не както трябва! Разхода си ти е същия и ако сложиш по-големи гуми пак няма да мръдне осезаемо - просто си смятай верните километри! За гумите - по-големо значение, според мен, има мекотата на борда на гумата а не височината и!За справки - http://www.avtogumi.com/Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:Колега, така се получава, когато не се рови човек в по-старите теми да попрочете малко! Естествено, че ще ти дава по-висок разход с по-малките гуми, защото ти си отчиташ километрите по километраж а не както трябва! Разхода си ти е същия и ако сложиш по-големи гуми пак няма да мръдне осезаемо - просто си смятай верните километри! За гумите - по-големо значение, според мен, има мекотата на борда на гумата а не височината и!За справки - http://www.avtogumi.com/
Коментар
-
bivmo
Коментар
-
дебица, но какъв моделаз карам със зимни дебица фриго 2доволен съм ,макар да има едно малко биене, което не мога да го отстраняи това само със зимните гумикато мина на лести - със съшите джанти и изчезвалетните ми са максис и Клеберна същия размер 185/65/14вземи евтини гуми, нали все пак не си голям спортистзатова няма смисъл то скъпиФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Forsaken написа:Колега, така се получава, когато не се рови човек в по-старите теми да попрочете малко! Естествено, че ще ти дава по-висок разход с по-малките гуми, защото ти си отчиташ километрите по километраж а не както трябва! Разхода си ти е същия и ако сложиш по-големи гуми пак няма да мръдне осезаемо - просто си смятай верните километри! За гумите - по-големо значение, според мен, има мекотата на борда на гумата а не височината и!За справки - http://www.avtogumi.com/
Коментар
-
Напълно съгласен съм с написаното от оги. С малки гуми километража отчита повече, следователно който засича по километраж ще му се стори че разхода е паднал. На двигателя аз знам че не само с по малки гуми му е по лесно, но и с по тясни, но разликата в разхода ще е минимална.Предварително се извинявам за отклонението,но за да не пускам нова....Мисля да слагам лети джанти 15 на Марийка. Дали ще се поберат гуми 185/65/15??? Принципно знам че я дават с 195/55/15 , но ми се струва че ще са адски малки гумите като профил, и джантите по дупките ще.....Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар