Здрасти колеги, Вчера вечерта ми примигна лампата за еърбега на няколко пъти, днес през цялото време светеше. Колко притеснително може да е това и мога ли да направя нещо сам, без компютърна диагностика ?Вчера следобяд заредих в Еко (много калпав бензин) и като цяло колата си промени поведението ... знам, че не звучи логично, но има ли хипотеза, в която бензина може да повлияе на еърбега !?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата на еърбег-а свети.
Collapse
X
-
Re: Лампата на еърбег-а свети.
oduh написа:Здрасти колеги, Вчера вечерта ми примигна лампата за еърбега на няколко пъти, днес през цялото време светеше. Колко притеснително може да е това и мога ли да направя нещо сам, без компютърна диагностика ?Вчера следобяд заредих в Еко (много калпав бензин) и като цяло колата си промени поведението ... знам, че не звучи логично, но има ли хипотеза, в която бензина може да повлияе на еърбега !?
-
дано не е изгорял модула за управлението на еър бега .....моят свети от 11.05 но оня ден докато се правех на майстор случайно открих една лепенка в жабката ,помачкала се с времето .та на нея пише на 5 езика ,че трябва да се подмени точно този месец (демек 10 години след производстото на колата),някаква капсула или нещо подобно .p.s.не съм сигурен дали точно капсула пишеше,но по памет така мисля (лепенката е в къщи)някой да е намирал подобна лепенка и дали има нещо което да се подменя !!!фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:дано не е изгорял модула за управлението на еър бега .....моят свети от 11.05 но оня ден докато се правех на майстор случайно открих една лепенка в жабката ,помачкала се с времето .та на нея пише на 5 езика ,че трябва да се подмени точно този месец (демек 10 години след производстото на колата),някаква капсула или нещо подобно .p.s.не съм сигурен дали точно капсула пишеше,но по памет така мисля (лепенката е в къщи)някой да е намирал подобна лепенка и дали има нещо което да се подменя !!!Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
е имаш ли представа как се сменя и колко струва ???защото като ходих на диагностика във ванто бяха категорични че е ,модула за управлението ,но много станаха съвпаденията с тая лепенка !! иначе модули има 2-ра ръка и по 60 лв. но ако се окаче ,че фабрично е предвидено след 10 години на тая дата да светне или на еди колко си км.защото това стана малко преди 150 000 км. на колата ,ще има разправии във ванто Yellow_Flash_Colorz_PDT_07фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:е имаш ли представа как се сменя и колко струва ???защото като ходих на диагностика във ванто бяха категорични че е ,модула за управлението ,но много станаха съвпаденията с тая лепенка !! иначе модули има 2-ра ръка и по 60 лв. но ако се окаче ,че фабрично е предвидено след 10 години на тая дата да светне или на еди колко си км.защото това стана малко преди 150 000 км. на колата ,ще има разправии във ванто Yellow_Flash_Colorz_PDT_07Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
tomazo написа:почти 100 % съм сигурен ,че се заменя .(може да не се казва модул де ,не съм добре с терминологията) знам само че се намира под климатика и е с големината на обикновенно реле .по моргите обаче го имат но искат ,там по номер да го сравяват ,а аз не съм си играл да го свалямFiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
вече ми е ясно .значи едното няма нищо общо с другото трябва да спра да се правя на дедектив но иначе ме дразни тая червена лампа ,а и има един бушон 5А дето ми е изгорял .като го заменя с нов ,еърбега не свети но след ден ,два пак гори .не смея да пробвам с по-голям бушон да не вземе да се запаля .макар да ме сърби ръката да мушна една 20А -кафиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:вече ми е ясно .значи едното няма нищо общо с другото трябва да спра да се правя на дедектив но иначе ме дразни тая червена лампа ,а и има един бушон 5А дето ми е изгорял .като го заменя с нов ,еърбега не свети но след ден ,два пак гори .не смея да пробвам с по-голям бушон да не вземе да се запаля .макар да ме сърби ръката да мушна една 20А -ка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар