Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

разход фиат мареа 2,4тд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

разход фиат мареа 2,4тд

Здравейте колеги. Нека в тази тема всеки със същия мотор да сподели за разхода на колата си, може да направим и сравнение с жтд. При нормално каране извън градско твърдя че мойта мареа с още един човек гори 6/100, пак повтарям че нормално това е до 90 -100км.
    фиат мареа 2.4тд
    опел фронтера

Ами да това е нормално.Брат ми има такава в момента,а преди това я карах аз.Градско чука 10,а като я кара с над 140 пак отива 9-10л/100км.Между 100 и 140 около 7-8 на 100.Този мотор в JTD вариант ще има с около литър по малък разход от тези които съм посочил.Искам само да отбележа че това са разходи при не особенно плавно каране.Колата не се жали и не се кара икономично,така че може да се заложат тези разходи като максимални за този мотор.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Прав си за плавното каране, и че не търпи жалене, многа са ми смешни някой "голфаджии" и др. които не знаят характеристиките на този модел марея/всъщност никъде не ги пише по колата, освен отстрани конете/ и тръгнат да се надбягват с мен, тогава няма как да карам плавно
      фиат мареа 2.4тд
      опел фронтера

Коментар

2.4ТД с градски разход 10/100?Нещо да не сте се объркали бре?Не е ли прекалено много за 125 кс дизел да гори 10 кила градско и 10 кила при 140?

Коментар

Че то ако гори толкова по добре да си карам бензинката!
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Казах че колата не се кара икономично,а и това е нормален разход за това купе и този мотор.Производителя дава 10,3л/100 на този мотор за градски режим на каране.А ако някой ми докаже че с неикономично каране бензинов мотор 1,8 или 2,0 литра му гори по малко от 12-13/100 бензин градско съм готов да му подаря колата си.И аз съм карал бензинки и зная как лапат,затова от 8 години карам само дизел.
            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

npace написа:
              2.4ТД с градски разход 10/100?Нещо да не сте се объркали бре?Не е ли прекалено много за 125 кс дизел да гори 10 кила градско и 10 кила при 140?
              Колега при 140 разхода е около 8/100 а над 140(имам предвид 170-190) отива към 10.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

лятото ми пада и на 8-9 градско
                фиат мареа 2.4тд
                опел фронтера

Коментар

iakvvu написа:
                  Казах че колата не се кара икономично,а и това е нормален разход за това купе и този мотор.Производителя дава 10,3л/100 на този мотор за градски режим на каране.А ако някой ми докаже че с неикономично каране бензинов мотор 1,8 или 2,0 литра му гори по малко от 12-13/100 бензин градско съм готов да му подаря колата си.И аз съм карал бензинки и зная как лапат,затова от 8 години карам само дизел.
                  Ами първо 2.0 бензин върви повече , второ ако 2.0 бензин има турбо върви още повече.Не забравяй че не трябва да сравняваме мотор с принудително пълнене с атмосферен такъв.Има мареа с 2.4 бензинов мотор която е ламя (15.5л/100км градско) но тук в БГ не се среща.Да не подхващаме темата кое е по хубаво бензин или дизел а просто да кажем на бъдещия собственик че ЖТД е по добрия мотор откъм разход но по скъп за обслужване и поддръжка.

Коментар

За вървеното можем да поспорим. Преди да купя мареата карах, мондео 2,0 16в. и омега с мотор 2,4 бензин, мислех че вървят много, докато се не качих на нея
                    фиат мареа 2.4тд
                    опел фронтера

Коментар

npace написа:
                      iakvvu написа:
                      Ами първо 2.0 бензин върви повече , второ ако 2.0 бензин има турбо върви още повече.Не забравяй че не трябва да сравняваме мотор с принудително пълнене с атмосферен такъв.Има мареа с 2.4 бензинов мотор която е ламя (15.5л/100км градско) но тук в БГ не се среща.Да не подхващаме темата кое е по хубаво бензин или дизел а просто да кажем на бъдещия собственик че ЖТД е по добрия мотор откъм разход но по скъп за обслужване и поддръжка.
                      Колега събуди сеее...Първо явно не си карал турбо дизел за да кажеш че дву литров бензин върви повече,а и аз не говоря за това кое колко върви,а за това кое колко гори.Темата е за разхода на Мареа 2,4TD.И имам чувството че и не четеш посовете,защото аз вече писах че 2,4 JTD има с около литър по ниски разходни норми,а това да се изказваш че е по скъп за поддръжка двигател заклеймява факта че си далеч от нафтовитв мотори.Желая ти приятно пътуване с бензинката.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                        npace написа:
                        iakvvu написа:
                        Колега събуди сеее...Първо явно не си карал турбо дизел за да кажеш че дву литров бензин върви повече,а и аз не говоря за това кое колко върви,а за това кое колко гори.Темата е за разхода на Мареа 2,4TD.И имам чувството че и не четеш посовете,защото аз вече писах че 2,4 JTD има с около литър по ниски разходни норми,а това да се изказваш че е по скъп за поддръжка двигател заклеймява факта че си далеч от нафтовитв мотори.Желая ти приятно пътуване с бензинката.
                        Съжалявам че ще ти го кажа по грубия начин но от годините на моето Браво (2.0 20V 147HP) Мареата е 2.4ТД която ако не се лъжа е 125HP + TURBO!!!Което веднага я премества при колите с принудително пълнене.Без значение Браво/Мареа 2.0 20V върви повече от 2.4ТД на каквото го хванеш-на старт,на ускорение,на мексимална скорост ако искаш.Дизеловите мотори се развиват по бързо от бензиновите и ако правим сравнение на Комън Рейл дизел с атмосверен бензин (след 2005 год) дизела е по добър!За 2.0 20V vs 2.4TD няма смисъл да спорим - тествано е бензина печели!Като гледам как се пална я ми сравни 2.0Т (бензин) с 2.0Т (дизел) на една и съща марка и да го има даже и на едно и също купе двата мотора! За мен дизела винаги е бил компромисен вариант.

Коментар

Колеги обърнахме темата и взехме да мерим конете, пуснах я за разхода на дизела с мотор тд и жтд, всички коли вървят, ако имаме пътища хубави
                          фиат мареа 2.4тд
                          опел фронтера

Коментар

ivailo7406 написа:
                            Колеги обърнахме темата и взехме да мерим конете, пуснах я за разхода на дизела с мотор тд и жтд, всички коли вървят, ако имаме пътища хубави
                            ЖТД върви повече и гори по малко но е с по скъпа поддръжка.Все пак при Common Rail моторите се залага на по прецизно впръскване на горивото с цел икономия но се ускъпява поддръжката.Нека колегите с ЖТД двигатели кажат каква е резликата в цената на маховиците на ТД и ЖТД.Доколкото съм запознат ТД е до края на 98ма а ЖТД след това.

Коментар

И с поддръжката не си запознат и продължаваш да спамиш.За твоя информация TD 125 и JTD-то което карам в момента са с един и същ маховик и цената им е една и съща.Същият е и маховика на 2,4 JTD. Единствено по малките по мощност JTD-та(80,105 коня) са с по евтин маховик защото е по малък като диаметър,но е също демпферен(разликата в цената е около 150-200 лв.).И ако знаеше защо е така направен този маховик и защо е такава цената му сигурно щеше да се изкажеш по подготвен.
                              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                              X