Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с палене на студен двигател ФИАТ БРАВО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vintiliran написа:
    Това вече съм го пробвал ефект нулев.Не е помпа предполагам!!Свещите останаха. Мотора е 2.0 20V 147 к.с. 96
    Мотора ти е като моя.Свещите ако не си ги смянал може да направиш една подмяна и както коментирахме преди време имаш няколко варианта:1.NGK - не знам точно модела но често се попада на ментаци2.BOSCH FR7LDC+ - пали перфектно с тях но като загрее мотора особенно при каране на газ се усеща че тези свеши нещо куцат3.DENSO K20TNR - за мен перфектната свещ.Косер ги продават на цена под 10 лв. на бройка и смея да твърдя че са им оригинлдъ!Изкарай всещите прасни една снимка да видим в кво състояние са.На тоя мотор свещите се вадят лесно понеже като махнеш капака и бобините е много достъпно.Лично аз използвах ключ от 3 кинта и вършеше перфектна работа.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...625&highlight= може да хвъриш едно око какво причинява ментак свещ на здрав мотор затова ти препоръчвам DENSO от косер

Коментар

проблем със паленето на фиат

И аз имам същия проблем.колата си пали и работи добре на газ.на бензин понякога ми светва лампата на инжекционна,и като подам газ изгасва.но най големия майтап е че на определен момент отказва да запали,ни на бутане ни на дърпане.намерил съм цаката да не оставам на пътя.свалям всички бушон чета и пак си ги слагам по места,колата пали все едно никога не е правила номера,независимо от това дали е топъл двигателя или студен.съмнявам се за датчик на Хол.моля помагайте със съвети ако някой е имал същия проблем.предварително благодаря. фиат крома 2.0 16в 137кс

Коментар

Re: проблем със паленето на фиат

emulsia написа:
        И аз имам същия проблем.колата си пали и работи добре на газ.на бензин понякога ми светва лампата на инжекционна,и като подам газ изгасва.но най големия майтап е че на определен момент отказва да запали,ни на бутане ни на дърпане.намерил съм цаката да не оставам на пътя.свалям всички бушон чета и пак си ги слагам по места,колата пали все едно никога не е правила номера,независимо от това дали е топъл двигателя или студен.съмнявам се за датчик на Хол.моля помагайте със съвети ако някой е имал същия проблем.предварително благодаря. фиат крома 2.0 16в 137кс
        адаптация - се казва проблема тисъщия ефект ще постигнеш ако откачаш минуса на акумулатора.а кардиналното решение е да идеш на КАДЪРЕН газаджия - да ти оправи батака, който газовата предизвикава в адаптацията на ЕКУ-то!!! е ти в колко теми ще си описваш проблема ???http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25676&start=15

Коментар

Развитие по темата има ли?Видя ли свещите смени ли ги?

Коментар

проблем със паленето на фиат

Добър вечер колеги.прибрах се от работа и пак тука.днес бях и до газовия майстор както ме посъветва колегата.да поясня преди да стане белята ,от самите кабели защото всичко е капаци.и от там установих притиснат кабел.тя милата сигнализираше със леки намеци като препукваше ма кой да и обърне внимание.колата като карах на газ стана адски гърмеж,вследствие потроши дебитомера,скъса чак фланеца на въздушния филтър .и от там почнаха дертовете.сменен дебитомер,кабели,свещи.днес пътувах на100-километра рекох ще покарам на бензин.малко ластик ,рекох да направя на тази бегачка и опа .колата придърпва на настъпване,вдига обороти а не върви,както преди.мога смело да кажа на газ върви много по добре даже отлично.и другото на място забелязах светва червената лампа на инжекционна.като отбележа че колата е карана и на бензин в Италия и на газ тя така си дойде комплект.Не е газов инжексион а чисто обикновен на газова със изпарител.Фиат крома 2.0 16в 137кс.

Коментар

npace написа:
              Развитие по темата има ли?Видя ли свещите смени ли ги?
              Колега за сега колата я оставям в гараж понеже няма да ме има няколко месеца.Не успях да ги сменя тези свещи.Живот и здраве като се върна ще те намеря ако си забравил ще ти припомня.И тогава ще оправя паленето иначе колицата си е супер само паленето нещо не е в ред.
              Bravo HGT 2.0 20V

Коментар

Re: проблем със паленето на фиат

emulsia написа:
                Добър вечер колеги.прибрах се от работа и пак тука.днес бях и до газовия майстор както ме посъветва колегата.да поясня преди да стане белята ,от самите кабели защото всичко е капаци.и от там установих притиснат кабел.тя милата сигнализираше със леки намеци като препукваше ма кой да и обърне внимание.колата като карах на газ стана адски гърмеж,вследствие потроши дебитомера,скъса чак фланеца на въздушния филтър .и от там почнаха дертовете.сменен дебитомер,кабели,свещи.днес пътувах на100-километра рекох ще покарам на бензин.малко ластик ,рекох да направя на тази бегачка и опа .колата придърпва на настъпване,вдига обороти а не върви,както преди.мога смело да кажа на газ върви много по добре даже отлично.и другото на място забелязах светва червената лампа на инжекционна.като отбележа че колата е карана и на бензин в Италия и на газ тя така си дойде комплект.Не е газов инжексион а чисто обикновен на газова със изпарител.Фиат крома 2.0 16в 137кс.
                ЕИИИИ шшшш НЕДЕЙ пиши за проблемите си тука а си пусни нова тема Ломски..
                Bravo HGT 2.0 20V

Коментар

Working...
                X