Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да прецакам АБС-а?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да прецакам АБС-а?

Пак здравейте колеги.Искам да спра АБС-а.Не ми харесва как работи.По-добре спирам без него. Може ли да издърпам някоя букса,че да спре да бачка?Ако дръпна тази голямата(на шота) какво ще стане? Не се вижда много-много,но нямам друга снимка сега.Пак се сещам вечер да питам.
    Прикачени файлове
    Marea Weekend
    2,4 JTD 130 '99

По-добре махни някой бушон. Например под черният капак на снимката ти има един означен с ABS! Не става въпрос за това, което си указал, а малко по-нагоре и вдясно!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Незнам дали съм прецакан колега, ама моето браво няма АБС. 07.00 е ама няма.... И така си спирам Ама при положение,че го имаш като екстра остави си го
      I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

Ако махнеш АBS- а лятото ще спираш отлично, но ще си спомниш за тази стъпка зимата на хлъзгавото...
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
          Ако махнеш АBS- а лятото ще спираш отлично, но ще си спомниш за тази стъпка зимата на хлъзгавото...
          Абе да ти кажа честно карах малко една мареа с АБС и при почти всяко по рязко спиране почваше да щрака.На мойто браво си нямам и мога да ти кажа че спирам по бързо от мареата.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Чак не искам да казвам колко предавания има снимани и колко тестове са проведени,за хората които си мислят,че без АБС е по-добре.Другото,което е че между педала на спирачката на кола с АБС и на кола без,има доста голяма разлика.
            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Ей тоя народ хептен се побърка
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

infineon написа:
                КИМИ написа:
                Абе да ти кажа честно карах малко една мареа с АБС и при почти всяко по рязко спиране почваше да щрака.На мойто браво си нямам и мога да ти кажа че спирам по бързо от мареата.
                Сигурен ли си в това че спира по-бързо от ......кола с АБС.
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Особено ако едната задна гума кове повече от останалите
                  Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                    Особено ако едната задна гума кове повече от останалите
                    Да бе колега , сега разбрах че става въпрос за спиране с кръгообразно движение по пътното платно За този вид спиране с пироети небях се сетил :D Да така спира много бързо , но във какво спира незнам
                    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Колеги,няма да се караме сега Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Заради "прекрасния"ми АБС наскоро подпрях 1 голфче.Беше топло,но мокро.Тъкмо тръгвах и трябваше да спра.Реагирах много бръже,но колата не иска да спре.3-4 пъти скачам в дупките по пътя от Бояна към околомръсното.Накрая ги запомних,де.Той не само като е мокро,а и като друсне малко колата и ако натисна спирачките и айдеееее.Не само на мойта кола не баца като хората.На 1 от колегите след 2-3 пъти спиране по средата на кръстовище,му писна и отскубна датчик на предна гума.На сухо се убедих,че без него спирачния ми път при 80-100 км/ч. е много по-кратък,отколкото с АБС-а.А относно мокро и снежно-до сега съм карал без АБС-ови екстри Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и доста добре се справям Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 .Разбира се,бих предпочел да го има,но искам да съм сигорен.Или го има,или не.Малко е изнервящо при всяко увеличаване на скоростта да гледам първо дали ми светят лампите,че не работи,за да знам как и кога да натискам спирачката.Утре ще видя бушоните
                      Marea Weekend
                      2,4 JTD 130 '99

Коментар

infineon написа:
                        КИМИ написа:
                        Замисли се колко ти тежи Браво-то и колко тежи Мареа-та... :D А и колегата е написал че е комби.Инертните сили върху по голямото купе са по големи във всеки един момент и е нормално това което казваш.
                        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

mareauser написа:
                          Колеги,няма да се караме сега Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Заради "прекрасния"ми АБС наскоро подпрях 1 голфче.Беше топло,но мокро.Тъкмо тръгвах и трябваше да спра.Реагирах много бръже,но колата не иска да спре.3-4 пъти скачам в дупките по пътя от Бояна към околомръсното.Накрая ги запомних,де.Той не само като е мокро,а и като друсне малко колата и ако натисна спирачките и айдеееее.Не само на мойта кола не баца като хората.На 1 от колегите след 2-3 пъти спиране по средата на кръстовище,му писна и отскубна датчик на предна гума.На сухо се убедих,че без него спирачния ми път при 80-100 км/ч. е много по-кратък,отколкото с АБС-а.А относно мокро и снежно-до сега съм карал без АБС-ови екстри Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и доста добре се справям Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 .Разбира се,бих предпочел да го има,но искам да съм сигорен.Или го има,или не.Малко е изнервящо при всяко увеличаване на скоростта да гледам първо дали ми светят лампите,че не работи,за да знам как и кога да натискам спирачката.Утре ще видя бушоните
                          Провери си амортисьорите и обърни внимание на гумите.Много ме изненадва описаното от теб поведение на колата.Брат ми има Мареа,която беше моя преди около 2 години.Нито аз,нито той сме имали подобни проблеми с колата и поведението по време на спиране.Моторът и е 2,4 и той тежи отпред както твоя.
                          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                            infineon написа:
                            КИМИ написа:
                            Замисли се колко ти тежи Браво-то и колко тежи Мареа-та... :D А и колегата е написал че е комби.Инертните сили върху по голямото купе са по големи във всеки един момент и е нормално това което казваш.
                            Абе още ли не сте разбрали,че спирачния път на една кола не зависи от теглото и.Колкото и да е тежка Мареата нейния спирачен път е колкото на Сейченто.Толкова нещо се изписа по този въпрос и продължават някои да тяърдят обратното.

Коментар

Колега, ако системата не работи коректно, по-добре потърси причината за това, а не отстранявай следствието.Лесно можеш да го прецакаш иначе, ако просто смениш лагерите с такива за кола без АБС. Така АБС-а е напълно прецакан.

Коментар

Working...
                              X