Здравейте! Искам да попитам има ли някой който си е сложил амортисьорче вместо щека на предния капак да ми разясни малко по-подробно какво амортисьорче става и къде точно трябва да се сложи.ако има някакви други особености да ми каже! Благодаря!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Амортисьорче,вместо щека? Как?
Collapse
X
-
Ами имам приятел който ще си прави на Вектрата, даже му дадох амортисьорчетатаот задната врата на Бравото, още не ги е сложил де, ще видим как ще го направи.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Re: Амортисьорче,вместо щека? Как?
bg_bombeto написа:Здравейте! Искам да попитам има ли някой който си е сложил амортисьорче вместо щека на предния капак да ми разясни малко по-подробно какво амортисьорче става и къде точно трябва да се сложи.ако има някакви други особености да ми каже! Благодаря!!!
Коментар
-
мисля, че е по-важно колко Нютона усилие да имат, и размера ... не мисля че ще са по-скъпи от тези за петата врата примерно ...може да се пробва с мебелни за повдигане на матрак, има по 450N единия (уж са за 45кг), струват десетина лева парчето ...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
Измерих разстоянието на което трябва да се разтегне амортесьора то е 450мм. Пътьом минах през Косер и там ми показаха mi амортесьор от Голф 3 /колкото и да е кофти че може да се взвме от нея / размера на амортесьора е 500 мм разпънат и е с ябълки, но ябълките не се продават като резервна част и трябва да се правят от стругар, силата им е 350 нютона. Мисля че те могат да свършат работа, цената им е 19,80 лв.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Що да е с ябълки... Че и по добре си е да е с дупка и да се ползва оригиналния болт,или пък в крайна сметка ще се смени с по-дълъг! Пък и щом колегата казва че ябълките немогат да се подменят,след време като се разхлопат пак трябва нов амортисьор.Иначе нещо ми се върти в главата че братушките от ,,Автомобильный завод имени Ленинского комсомолаFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Колега преди да пишеш потарси и ще намериш ето една стара тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=2999
Коментар
-
PaUnOff написа:Що да е с ябълки... Че и по добре си е да е с дупка и да се ползва оригиналния болт,или пък в крайна сметка ще се смени с по-дълъг! Пък и щом колегата казва че ябълките немогат да се подменят,след време като се разхлопат пак трябва нов амортисьор.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар