Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Амортисьорче,вместо щека? Как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Амортисьорче,вместо щека? Как?

Здравейте! Искам да попитам има ли някой който си е сложил амортисьорче вместо щека на предния капак да ми разясни малко по-подробно какво амортисьорче става и къде точно трябва да се сложи.ако има някакви други особености да ми каже! Благодаря!!!
    FIAT BRAVA 1.6 16v

Ти ще си първия затова мисли го някък и като стане даи снимки
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ами имам приятел който ще си прави на Вектрата, даже му дадох амортисьорчетатаот задната врата на Бравото, още не ги е сложил де, ще видим как ще го направи.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Re: Амортисьорче,вместо щека? Как?

bg_bombeto написа:
        Здравейте! Искам да попитам има ли някой който си е сложил амортисьорче вместо щека на предния капак да ми разясни малко по-подробно какво амортисьорче става и къде точно трябва да се сложи.ако има някакви други особености да ми каже! Благодаря!!!
        виж с търсачката , един пичага беше слагал такива джаджи на темпрата си някакви от самара

Коментар

http://www.insworld.co.uk/index.php?...vo.htm#lifters
          Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
          Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Това е перфектно измислено, но откъде да се поръчат такива амортисьори, а и колко ще струват.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

мисля, че е по-важно колко Нютона усилие да имат, и размера ... не мисля че ще са по-скъпи от тези за петата врата примерно ...може да се пробва с мебелни за повдигане на матрак, има по 450N единия (уж са за 45кг), струват десетина лева парчето ...

Коментар

Има аудита с такива амортисьорчета, но А6 или някой друг модел беше незнам.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Виж на някоя алфа 155 как са сложени,там са къси и са закачени на пантите (по спомени)

Коментар

Измерих разстоянието на което трябва да се разтегне амортесьора то е 450мм. Пътьом минах през Косер и там ми показаха mi амортесьор от Голф 3 /колкото и да е кофти че може да се взвме от нея / размера на амортесьора е 500 мм разпънат и е с ябълки, но ябълките не се продават като резервна част и трябва да се правят от стругар, силата им е 350 нютона. Мисля че те могат да свършат работа, цената им е 19,80 лв.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Аз пък взех от Лада нива(за задната врата) малко престъргване на резбата на болтовете от 8 на 6мм и става работата.
                      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

явно има нужда да е с ябълки, в случая тези мебелните за матраците няма да станат, защото са с отвори в двата края. иначе мисля и като сила и като цена са перфектни.

Коментар

Що да е с ябълки... Че и по добре си е да е с дупка и да се ползва оригиналния болт,или пък в крайна сметка ще се смени с по-дълъг! Пък и щом колегата казва че ябълките немогат да се подменят,след време като се разхлопат пак трябва нов амортисьор.Иначе нещо ми се върти в главата че братушките от ,,Автомобильный завод имени Ленинского комсомола
                          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Колега преди да пишеш потарси и ще намериш ето една стара тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=2999
                            www.puntopower.com
                            FIAT Punto 1.2 16V Sporting

Коментар

PaUnOff написа:
                              Що да е с ябълки... Че и по добре си е да е с дупка и да се ползва оригиналния болт,или пък в крайна сметка ще се смени с по-дълъг! Пък и щом колегата казва че ябълките немогат да се подменят,след време като се разхлопат пак трябва нов амортисьор.
                              Ябълката има предимството, че ще обере хоризонталните отклонения иначе ноже да се получи огъване на амортесьора. Колкото до разбиването като му сложеш гресчица няма такава опасност.

Коментар

Working...
                              X