Здравейте отново колеги :D Предпоследно питане.Марея Уикенд.Имам едно досадно поскръцване в задната дясна страна.Сякаш скърца гредата,или кората или задната седалка.Когато съм по-натоварен почти не скърца.Когато съм празен е много.Дали е по-надоло към гумата,пружината,някой тампон или си е самото купе?На половината колеги(те също са с Мареи) също скърцат.На някои (... и те) не скърца.Колицата е вкарана от чужденеция,разбира се.Видимо не е удряна.Айде да мислим от какво може да е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане на купето
Collapse
X
-
Монка точно това е.На задната дясна врата (там скърцаше) гуменото уплътнение на вратата,малко поскръцваше.Облепих с тиксо(армирано)да видя и ... не е от там.И като се прибирам си викам"бе що не сваля седалката" ... и ЕВРИКА Нееема скърцанеее.На самата седалка-механизъмчето-има една твърда гумичка,която подпира металната стойчица,на която щраква механизъмчето на седалката.Омотах стойчицата с тиксо(армирано Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ) и утре не требе да скръца Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Ако пак поскръцва,ще мисля друго.Примерно да мацна с грес или нещо друго,но няма да я махам(гумичката),за да не се па разклопа седалката.Колега благодаря ти за труда за шота и т.н.Нямаше как да идва чак от задната врата.Скърцането беше много концентрирано,и идваше ама точно от вратата(задна дясна)Благодаря на всичкиMarea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Пробвай да напаснеш механизма който е за по плътно затваряне на вратата,това което я държи затворена,развий със шестограм и го мръдни много малко навътре и затегни.След това когато вратата се затваря тя ще прилепва по силно и уплътненията няма да може да скърцат.Пробвай ако не стане най лесно е да върнеш механизма в изходно положение.Аз така оправих моята ,само че лява задна.Виж и съветите на колегите може да е от задните седалки там където се заключват.Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
При мен същото скърцане беше от заключващия механизъм на задна дясна облегалка. На местото кадето щраква ключалката е имало ПВС изолация , същата се беше протрила и скърцаше метал в метал. Свалих и останалата шлаухка процепих друга по дължина сложих я върху металната част и я залепих , скърцането изчезна.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар