Искам да попитам къде се намира и може ли някой да качи някакви снимки къде се намира и как се почиства,защото и на мен ми варират оборотите? Ходих на диагностика и ми казаха,че дебитомера ми е за смяна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стъпково моторче
Collapse
X
-
ivailo7406 написа:А пробвал ли си да завъртиш волана и дали проблема се оправя като при мен, също ме попитаха дали ми придърпва колата и наистина на втора придърпва. Тъкмо и аз мислех да попитам същия въпрос за моторчето, но няма да се повтарям ще следя твойта тема
Коментар
-
Колега, по принцип се почиства елементарно. Развиваш две винтчета, изваждаш моторчето, и изчистваш тая пишка дето стърчи от него със сух парцал. След това го ЗАвиваш без да го затягаш много и като вече си го ЗАвил, РАЗвиваш всяко винтче с половин оборот. Влизаш в колата и даваш 5-6 пъти на контакт без да палиш. След това ЗАвиваш всяко винтче с по четвърт оборот и пак даваш 5-6 пъти на контакт. После си ЗАтягаш винтчетата добре. Това с контакта се прави, за да се припасне моторчето само в леглото си. (От ръководството на Хайнес съм го прочел.) Аз например като чистих моето моторче (въпреки че нямах проблем с оборотите, просто профилактично), след като го монтирах оборотите ми бяха един малък ужас. Играеха и нагоре и надолу. След това прочетох в ръководството на Хайнес, че след като се изчисти моторчето, трябва да се откачи минуса на акумулатора за 15мин. и след това като се закачи минуса отново и се запали колата да се остави да работи на празен ход 10-тина минути и да се изгаси. След това вече си я караш. Идеята на това била ЕКУ-то да влезе в режим на самообучение. След тази процедура, вече оборотите ми играеха, но само надолу, нагоре вече не мърдаха сами (тоест от 900 до 700 и обратно, но на празен ход не качваше сама над 900). След това прочетох и как точно се прави монтажа след почистването, който съм описал в началото и оборотите заспаха.Това което съм описал колега е начина на работа, ако моторчето ти изглежда като на снимката (като при 1.6/16 или 1.8/16). Защото например при 1.4/12 е с друга конструкция, а твоето моторче на празния ход не можах да го намеря на картинка да видя какво представлява.Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар