Искам да ви питам нещо,на мареата ми 1,6 и дават оригинално 195/55/15 обаче аз съм си харесал едни гуми Yokohama Parada Spec 2 които ми идват на добра цена-125 лв бройката обаче са 195/50/15 и нямат 195/55,и се чудя дали да взема такива ясно е че километража ще лъже малко,но дали ще друса доста повече от 195/55/15 и изобщо какви ще са негативите.Понеже другия вариант за 195/55/15 е Lassa Impetus Revo 2 които не са лоши ама все пак са Lassa.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голяма ли ще е разликата между 195/55/15 и 190/50/15
Collapse
X
-
Разликата е 19мм в минус. http://www.avtogumi.com/. А Lassa Impetus 2 е доста добра гума, аз съм стакива и съм доволен. Е все пак ти имаш думата последен :DFIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
-
разликата е 5 % от ширината т.е.: 195/50 е по-ниска с 9.75 мм. от 195/55, но това е в диаметър - радиуса е два пъти по-малък от диаметъра, което означава, че колата ще е по-ниска с 4.875 милиметра. Километражът ще лъже в полза на безопасността, при това страхотно незначително, направо теоретично. За съжаление нямаме пътища за толкова ниски гуми, то дори оригиналните 195/55 идат несъвместими с родните настилки, но това е само мое мнение. Гумите ти са страхотни. В европа спират от движение, автомобили с гуми, които не са по предписание, ако ще излизаш - имай го предвид.TD_100, че е кръгло число.
Коментар
-
nylon написа:разликата е 5 % от ширината т.е.: 195/50 е по-ниска с 9.75 мм. от 195/55, но това е в диаметър - радиуса е два пъти по-малък от диаметъра, което означава, че колата ще е по-ниска с 4.875 милиметра
Коментар
-
nylon написа:разликата е 5 % от ширината т.е.: 195/50 е по-ниска с 9.75 мм. от 195/55, но това е в диаметър - радиуса е два пъти по-малък от диаметъра, което означава, че колата ще е по-ниска с 4.875 милиметра. Километражът ще лъже в полза на безопасността, при това страхотно незначително, направо теоретично. За съжаление нямаме пътища за толкова ниски гуми, то дори оригиналните 195/55 идат несъвместими с родните настилки, но това е само мое мнение. Гумите ти са страхотни. В европа спират от движение, автомобили с гуми, които не са по предписание, ако ще излизаш - имай го предвид.
Коментар
-
Колега слагай си избрания модел на Yokohama и не се тревожи за нищо.Нито върху клиранса,нито върху каквото и да е друго пречи.От три години брат ми има Мареа и като летни гуми слага 195/50/15.Колата се държи по стабилно дори защото гумата е по ниска и няма странично кривене.Не вози по твърдо и дори е по динамична колата заради по малкият диаметър на колелото,което по никакав начин няма да усетиш.А що се отнася до марката на гумата-в момента едната ми кола е с тази Yokohama и съм адски доволен.Лепне на пътя,макар че и температурите все още не са много високи на асфалта.А Lassa няма да сложа за нищо повече в живота си,защото заедно с Pireli това са най опасните гуми(твърд каучук и отвратително поведение).Вярно по евтини са и затова ги предпочитат,но това не ги прави хубави.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:Колега слагай си избрания модел на Yokohama и не се тревожи за нищо.Нито върху клиранса,нито върху каквото и да е друго пречи.От три години брат ми има Мареа и като летни гуми слага 195/50/15.Колата се държи по стабилно дори защото гумата е по ниска и няма странично кривене.Не вози по твърдо и дори е по динамична колата заради по малкият диаметър на колелото,което по никакав начин няма да усетиш.А що се отнася до марката на гумата-в момента едната ми кола е с тази Yokohama и съм адски доволен.Лепне на пътя,макар че и температурите все още не са много високи на асфалта.А Lassa няма да сложа за нищо повече в живота си,защото заедно с Pireli това са най опасните гуми(твърд каучук и отвратително поведение).Вярно по евтини са и затова ги предпочитат,но това не ги прави хубави.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Ето едно калкулаторче за гуми. http://kamortires.com/calculator.php?lang=bgТи си прецени.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Re: Голяма ли ще е разликата между 195/55/15 и 190/50/15
biker_81 написа:Искам да ви питам нещо,на мареата ми 1,6 и дават оригинално 195/55/15 обаче аз съм си харесал едни гуми Yokohama Parada Spec 2 които ми идват на добра цена-125 лв бройката обаче са 195/50/15 и нямат 195/55,и се чудя дали да взема такива ясно е че километража ще лъже малко,но дали ще друса доста повече от 195/55/15 и изобщо какви ще са негативите.Понеже другия вариант за 195/55/15 е Lassa Impetus Revo 2 които не са лоши ама все пак са Lassa.Marea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар