Вчера смених зимните с летни.Не ми харесват новите,но нямах голям избор.Мареа Уикенд 2.4.Зимните бяха 185/65/15.Много доволен от размера.Летните са 195/60/15 88 VГледам,че колегите карат с 55.На мен 60 ми се струва ниско,камоли 55.Както и да е.От сервиза ги напомпиха на 2.2.На мен ми се стори твърда возията (зимните возиха много по-меко и ги държах на 2.2-2.3)и ги проверих,като мислех,че са поне на 2.5.Оставих и 4-те на 2.1.На пипане са много меки(каучука)Предполагам,че мога да ги върна на 2.2 или 2.4,2.5?Прегледах няколко форума,но на всякъде различни коли и гуми.Дайте съвет Малко е по-тежък волана и малко по-тромава,но предполагам,че е от широчината и от гумите все пак,де(няма да сравнявам Йокохама с Корморан-ки)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На колко да оставя гумите?
Collapse
X
-
На 2.1 за лятото е добре.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Пишело,ама не съм се заглеждал.51 PSI- това е равно на 3,5 бара или 3,47 атмосф.,но това е максимума,нали?Гледам да нацеля да не са много напомпани(за да не разбия предницата),но да не са и меки(да изкрива пък джантите :D )Мисля да ги надуя на 2.3 да пробвам как ще е.Ще сляза да видя какво пише в книгите. ,ама тоя италиянски ...Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Е как ще пише на гумата бе, къде отивате може би. Ми нали една и съща гума може да се сложи на мареа с 2.4 жтд, и с 1.6 бензин. И какво - на еднакво налягане ли ще бъде? В книжката за всеки двигател си има графа за гумитеТова че повечето може би съвпадат е друг въпросред.: Там където си снимал колега, отпред не забеляза ли надписа MAX. PRESSURE
Коментар
-
Значи до колкото виждам аз съм най-доло.2.4 куб,че съм нацелил и размера.Сега ще видя и мойта книжка.Вие много бързо реагирате :D Сега ги надух на 2,3 според манометъра на ОМВ-то.Трябва да си купя мой си и да си ги следя.Вчера ги оставих на 2,1 уж,но мерени на друга безинджийница с друго манометърче.Та спокойно мога да си ги търкалям на 2,4 ,нали?Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар