Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква може да е причината?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В един магазин ми казаха 65 лв за бобина - почти колкото оставих във ванто. Едното поне има материално измерение А и освен това аз сменям маслото всяка седмица защото колата ми трябва и си я карам, това са още 30-ина лв (все пак сега сипвам разни евтинджоси за по 400 км)...
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

O.K. Задръж още няколко дни. Дано всичко да се оправи и тогава ще предприемеш адекватни действия. Не се хвърляй сляпо на ненужна смяна на части. Казвам го защото още си разкарвам 5 спирачни маркуча за UNO-то в багажника му. Всъщност усеща ли се циклично леко прекъсване при ниски обороти? При мен се усеща. Може в тоя случай да е и бобина но все пак трябва да има твърдо мнение, че е така. Искрите от лулите като ги гледам са едни мощни... Незная!? Майсторът ще даде надявам се компетентно мнение. Хайде за сега толкова. Ще пиша до къде съм я докарал.
      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Преди малко си говорих с едно момче от форума на ситроен, имал е същия проблем. При него се е оказало незатваряща дюза, говореше за уплътнение и клапан, не съм запознат. Мисля, че в другата тема някой беше написал точно това предположение...Може да се провери като се извади маркуча който вкарва горивото в инжектора след като колата е престояла поне половин час, ако няма налягане, значи изпуска някъде (предполагам дюзата) и така се пълни.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Да. Точно това имах предвид. Безразборната смяна на части може да доведе до добър изход, но е съпроводена с големи разходи.

Коментар

vesko написа:
            ... Може да се провери като се извади маркуча който вкарва горивото в инжектора след като колата е престояла поне половин час, ако няма налягане, значи изпуска някъде (предполагам дюзата) и така се пълни.
            Според мен не би трябвало да има налягане в маркуча . Нали и самата помпа има байпас. Налягането би трябвало да се създава след като включиш т.е. дадеш на контакт. Нали тогава се включва помпата и създава налягане.
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
              vesko написа:
              ... Може да се провери като се извади маркуча който вкарва горивото в инжектора след като колата е престояла поне половин час, ако няма налягане, значи изпуска някъде (предполагам дюзата) и така се пълни.
              Според мен не би трябвало да има налягане в маркуча . Нали и самата помпа има байпас. Налягането би трябвало да се създава след като включиш т.е. дадеш на контакт. Нали тогава се включва помпата и създава налягане.
              има налягане в системата, помпата няма байпас/регулатор на налягане на горивото/ затова се препоръчва да се внимава при смяна на горивен филтър
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                има налягане в системата, помпата няма байпас/регулатор на налягане на горивото/ затова се препоръчва да се внимава при смяна на горивен филтър
                А къде отива излишното гориво, когато двигателя работи на място или пък когато бензиновата помпа не се изключва при работа на газ?

Коментар

vesko написа:
                  Преди малко си говорих с едно момче от форума на ситроен, имал е същия проблем. При него се е оказало незатваряща дюза, говореше за уплътнение и клапан, не съм запознат. Мисля, че в другата тема някой беше написал точно това предположение...Може да се провери като се извади маркуча който вкарва горивото в инжектора след като колата е престояла поне половин час, ако няма налягане, значи изпуска някъде (предполагам дюзата) и така се пълни.
                  Помпата има невьзвратен клапан, който задьрйа налягането известно време, но не и половин час!!!

Коментар

brat_John написа:
                    stef написа:
                    А къде отива излишното гориво, когато двигателя работи на място или пък когато бензиновата помпа не се изключва при работа на газ?
                    ами след дюзите/при пълен инжекцион/ има регулатор на налягането който подържа определено налягане в системата и ако се повиши това налягане/ все едно излишно гориво/ той пропуска, и това гориво се връща в резервоара
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Здравей Vesko и останалите, който очакват пост от мен. Днес бях на майстор. Целта беше да диагностицира работата на двигатела и да каже каква е причината за високия разход на гориво и пълненето на картера с бензин, съответно разреждане на маслото. Нещата отидоха обаче доста по-далече. Понеже имам износване на гърбица на Разпределителен вал, след като чу мотора как работии и направи бърз визуален оглед майстора каза, че тая кола в никакъв случай не трябва да бъде карана. Необходима е смяната на Разпределителният вал, кобилици, Маслени повдигачи, семеринги, гарнитура, масло и Маслен филтър. Работата на двидателя не била никак добра. Единят от цилиндрите почти не работел и това е предпоставка бензина да отива в картера. Говореше за фазови измествания на работа на клапаните. Оставих колата там и ще мога да кажа какво е станало в края на другата седмица. Предполагам че е добър и му се доверявам просто защото аз нямям понятие от това. Дано при Vesko нещата не са така, защото разходите са големи. Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат с мнение и съвет.И... майстора е като лекар. Дано не ти се налага да ходиш!

Коментар

Колега не искам да те разочаровам ,но според мен не е това което ти е казал майстора определено, ти лично видяли това износване на гърбиците на вала или само така ти казаха?
                        FIAT UNO 1,4i ELEGANZA 160.A1.046

Коментар

Да. Когато купих колата, мастора при когото ходя нямаше възможност да я погледне по обективни причини. Месец и половина след това пак той ми смени всичи онези задължителни за смяна части след покупка на кола втора ръка. През отвор аза маслото се вижда гърбицата на 4-ти цилиндър. Именто тя е надраната. Като казвам надрана имам предвид, че се е получил канал с ширина 8мм и дълбочина около 1мм. Това провокира отварянето на капака на главата и подмяна на 2 кобилици и 2 Маслени повдигача, единят от които бил счупен. Майтора каза, че подобен ремонт в сервиз не правят и това, което правим не е много добро. Сега и новият майстор казва, че без смяна на тези части просто няма да мине т.е. потвърждава мнението на предният. Преди да отида сега сондирах мнения и един каза, че това не е такъв проблем защото повдигачите компесирали износването на вала. Този говори за нарушаване на Кръгова диаграма. Ще сменявам. Нямам друг избор.

Коментар

mme написа:
                            Да. Когато купих колата, мастора при когото ходя нямаше възможност да я погледне по обективни причини. Месец и половина след това пак той ми смени всичи онези задължителни за смяна части след покупка на кола втора ръка. През отвор аза маслото се вижда гърбицата на 4-ти цилиндър. Именто тя е надраната. Като казвам надрана имам предвид, че се е получил канал с ширина 8мм и дълбочина около 1мм. Това провокира отварянето на капака на главата и подмяна на 2 кобилици и 2 Маслени повдигача, единят от които бил счупен. Майтора каза, че подобен ремонт в сервиз не правят и това, което правим не е много добро. Сега и новият майстор казва, че без смяна на тези части просто няма да мине т.е. потвърждава мнението на предният. Преди да отида сега сондирах мнения и един каза, че това не е такъв проблем защото повдигачите компесирали износването на вала. Този говори за нарушаване на Кръгова диаграма. Ще сменявам. Нямам друг избор.
                            Ако имаш износена гьрбица с 1мм. то по-нататьшното износване ще стане много бьрзо поради по-слабото закаляване на материала надолу!Хидравличния повдигач компенсира до известно време хлабината на клапана, но поради нарушен профил на гьрбицата се нарушават и фазите на газоразпределението!Така, че новият вал е задьлжителен, но преди да го смениш налей в маслото присадка за промиване на мотора, остави го да работи 5мин. на празен ход и ново масло!!!Тогава смени вала, понеже причината за износването е нарушено мазане поради запушване на маслената магистрала!

Коментар

Съжалявам за малко ама от това може ли да се направи извода че за 1.4 е добре всеки път при смяната на маслото да се сложи от тая присадка в старото масло да промие добре мотора и по тоя начин да се намали риска от това запушване?
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                                Съжалявам за малко ама от това може ли да се направи извода че за 1.4 е добре всеки път при смяната на маслото да се сложи от тая присадка в старото масло да промие добре мотора и по тоя начин да се намали риска от това запушване?
                                Чак пък на всяка смяна не е нужно По принцип добре е ако ти се играе, но ако си сменяш маслото навреме и използваш качествени масла, вероятността да получиш запушване от нагар (защото друго няма какво да влезе при нормална работа на двигателя) не е много голяма, но както казах - ако имаш желание

Коментар

Working...
                                X