Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за светлините - Tipo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за светлините - Tipo

Много слабо ми светят фаровете на Типото и искам да сменя крушките, защото не са сменяни от както съм го купил. Мисля да отида до Метро или Бриколаж, препоръчайте ми някаква марка крушки и дали мога да сложа по-силни, например 100 вата, без да се сменят кабелите с по-дебели. Също ако може да ми кажете как точно се свалят фаровете, защото още не съм ги свалял и незнам как точно става, за да сменя крушките.Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?

Не мисля че е от регулирането, защото като ги гледам ми се струва че светят слабо.Таблото е аналогово и свети само от дясно при оборотомера.

Коментар

Аз ползвам Osram 55/60W с 60% процента повече светлина - веднага се усеща разликата с обикновената крушка
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
        Аз ползвам Osram 55/60W с 60% процента повече светлина - веднага се усеща разликата с обикновената крушка
        ОК, ще ги видя крушките, а ще ми обясни ли някой как да оправя тази на таблото.

Коментар

Най-ефективния начин е да се отвори и да се сменят изгорелите

Коментар

brat_John написа:
            хаха, това и аз го знам, въпроса е как се отваря

Коментар

mvmrik написа:
              brat_John написа:
              Описано е някъде, но развиваш декоративните решетки от двете страни на говорителите, след това има още няколко болта и пада цялото табло от там нататък следва по-гадното (е не чак толкова) но ще се ориентираш на място. Аз гледах веднъж (това беше преди три години) и не видях някакви особености.Успех

Коментар

brat_John написа:
                mvmrik написа:
                brat_John написа:
                Описано е някъде, но развиваш декоративните решетки от двете страни на говорителите, след това има още няколко болта и пада цялото табло от там нататък следва по-гадното (е не чак толкова) но ще се ориентираш на място. Аз гледах веднъж (това беше преди три години) и не видях някакви особености.Успех
                Аз това съм го отвивал и съм свалял таблото, но не видях откъде се стига до крушките

Коментар

Като ти гледам подписа би трябва да не си с дигитално табло. Не мога да се сетя точно, но понякакъв начин се отваряше или издърпваше тази част, в която са ти скоростомера, оборотомера и т.н. и крушките направо се виждаха - дърпаш и сменяш, но нека някой, който го е правил да каже точно как става

Коментар

Re: Въпрос за светлините - Tipo

mvmrik написа:
                    Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?
                    При мен е същото, но с леко почукване по таблото - светваааа! Пак вечният проблем - лош контакт!
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      mvmrik написа:
                      Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?
                      При мен е същото, но с леко почукване по таблото - светваааа! Пак вечният проблем - лош контакт!
                      да, ама при мен с почукване не става, сигурно е изгоряла крушкатаДобре де, никой ли не си е сменял тия крушки на типото за да ми каже как точно става, че днес пак гледах и не мога да разбера откъде да се добера до там. На фаровете се отказах да сменям крушките, защото ги извадих и видях че са Narva 55-60. Светят силно, така че сигурно е от регулирането.

Коментар

Има 4 винчета които се свалят - две под решетката на лявия говорител и две под декоративната пластмаска от дясно на таблото (а тя се изтегле на страни не на горе!)После го издърпваш лекичко напред и виждаш от зад всички крушки в едни гнезда кръглички - ще се ориентираш - хващаш гнездото и го завърташ и издърпваш след това. После сменяш крушката в гнездото и обратната процедутаИ готовоЕто имаш занимавка вече - успех!
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

[/quote]Аз това съм го отвивал и съм свалял таблото, но не видях откъде се стига до крушките[/quote]Колега, и тези крушки се сменят лесно. Огледай по-добре задната част на таблото и по-специално отгоре. Май че имаше дълбока ниша, в която се намират. Може да се напипат с малки клещи "крокодил" и така да се свалят. Ако не може - разглоби таблото по-нататък и ще ти бъде по-удобно. Аз го направих за да изчистя светлопроводящите пластмасови пластини че бяха прашасали. 15-тина винтчета (внимавай! с различна дължина, слагай си ги на местата им) 10-ина минути работа и готово. Успех
                          149.С2.046 Skype: ivogul

Коментар

Мерси много, ще го отворя и ще видя какво мога да направя.

Коментар

mvmrik написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              mvmrik написа:
                              да, ама при мен с почукване не става, сигурно е изгоряла крушкатаДобре де, никой ли не си е сменял тия крушки на типото за да ми каже как точно става, че днес пак гледах и не мога да разбера откъде да се добера до там. На фаровете се отказах да сменям крушките, защото ги извадих и видях че са Narva 55-60. Светят силно, така че сигурно е от регулирането.
                              Колега, аз съм ги сменял и ако погледнеш аватара ми - ще вземе да се окаже че и колите са ни еднакви.1. Въоръжи се с една кръстата отверка че и да е здрава!2. Изчакай да се стопли че на мене ми замръзнаха топките!3. Отвиваш двата болта отляво на решетката за говорителя, отдясно плъзваш настрани една пластмаса, покрива още два болта.4. Под левия капак за говорителя ще видиш още два болта-отвиваш.5. Дърпаш таблото и виждаш че ти се опъва. Напипваш жилото за скоростомера - завърташ и дръпваш, то ще се откачи6. Задължително сваляш цялото табло! Отзад са крушките, червени пластмаси, завърташ ги и, отдолу - познай - крушка!7. Успех!
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X