Много слабо ми светят фаровете на Типото и искам да сменя крушките, защото не са сменяни от както съм го купил. Мисля да отида до Метро или Бриколаж, препоръчайте ми някаква марка крушки и дали мога да сложа по-силни, например 100 вата, без да се сменят кабелите с по-дебели. Също ако може да ми кажете как точно се свалят фаровете, защото още не съм ги свалял и незнам как точно става, за да сменя крушките.Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за светлините - Tipo
Collapse
X
-
mvmrik написа:brat_John написа:Най-ефективния начин е да се отвори и да се сменят изгорелитеFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:mvmrik написа:brat_John написа:Най-ефективния начин е да се отвори и да се сменят изгорелите
Коментар
-
Като ти гледам подписа би трябва да не си с дигитално табло. Не мога да се сетя точно, но понякакъв начин се отваряше или издърпваше тази част, в която са ти скоростомера, оборотомера и т.н. и крушките направо се виждаха - дърпаш и сменяш, но нека някой, който го е правил да каже точно как ставаFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Re: Въпрос за светлините - Tipo
mvmrik написа:Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:mvmrik написа:Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?
Коментар
-
Има 4 винчета които се свалят - две под решетката на лявия говорител и две под декоративната пластмаска от дясно на таблото (а тя се изтегле на страни не на горе!)После го издърпваш лекичко напред и виждаш от зад всички крушки в едни гнезда кръглички - ще се ориентираш - хващаш гнездото и го завърташ и издърпваш след това. После сменяш крушката в гнездото и обратната процедутаИ готовоЕто имаш занимавка вече - успех!A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
[/quote]Аз това съм го отвивал и съм свалял таблото, но не видях откъде се стига до крушките[/quote]Колега, и тези крушки се сменят лесно. Огледай по-добре задната част на таблото и по-специално отгоре. Май че имаше дълбока ниша, в която се намират. Може да се напипат с малки клещи "крокодил" и така да се свалят. Ако не може - разглоби таблото по-нататък и ще ти бъде по-удобно. Аз го направих за да изчистя светлопроводящите пластмасови пластини че бяха прашасали. 15-тина винтчета (внимавай! с различна дължина, слагай си ги на местата им) 10-ина минути работа и готово. Успех149.С2.046 Skype: ivogul
Коментар
-
mvmrik написа:kiro_of_the_day написа:mvmrik написа:Още нещо: Като съм на фарове през нощта таблото ми свети само от дясно и виждам добре оборотомера, но не и километража, предполагам че и от ляво трябва да има крушка. Откъде се сменя тази крушка, цялото табло ли трябва да свалям?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар