Колеги,от акцията на полицията "Превишена скорост" ударих греда.Ако някой скоро е минал под ударите на закона, въпроса ми е освен двете точки които ми взимат за превишена скорост с 20-30 км/ч,колко горе-долу би бил акта.Нарушението е на селски път с ограничение 50 км/ч заради разклон,ако има значение ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация за акт
Collapse
X
-
bboyd написа:на мен колега при шоурума на пежо на цариграцко нали има ограничения за от 50 заради пешеходните и аз си перка с към 80 и прас палка и 2 или 3 месеца без книшка и 150 или 200 ми казаха акт но беше сутринта и нали си е курупсия се разминах с 20 лева
Коментар
-
не е 50 лева колега 100 лева е аз преди 1 месец платих и аз акт за 21 км превишение....и да ви кажа кво ми каза един познат катаджия....когато има ограничение примерно 50 а ти караш със 60-65 няма да те спрем , спираме от 70 нагоре...един приятел пък скоро го спряха с 33 километра при ограничение 50 на извънградски път и му взеха книжката и 100 лева глоба и полицая му казал ако караше до 70 няма да те спра....Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Може и да има такова нещо. Помня старите радари се настройваха с камертон на определена скорост и над тая скорост свиреха.Ааа, ето го чл. 182 променен.§ 55. Член 182 се изменя така:"Чл. 182. (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар