Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за бензинова помпа на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за бензинова помпа на Типо

Питане относно бензиновата помпа на Типо Привет колеги Отскоро посещавам форума и смятам че е върхът .Има достатъчно полезна информация за всеки който наистина се интересува от италиянските автомобили А сега на въпроса.Карам Типо 1,4 моноинжекция от около два месеца .Купих го от колега на приятел с неработеща бензинова помпа като ми обещаха помпа втора упореба но до момента така и не съм я получил .Иначе колицата е свястна /с газово ,обслужена и в добро състояние /,Палеше на газ до -5 градуса ,но при тези температури напоследък естествено отказа .Та въпроса ми е следния .Приятел ми каза че е сложил на Нисан /не знам кой модел / но също моно инжекция помпа от парното на ЗАЗ и си е решил проблема .Някой пробвал ли е подобни гимнастики и ако е моля да сподели опит .Най добре е разбира се нова помпа но нали разбирате париците не стигат.Благодаря предварително на всички които ще отговорят!
    Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
    160A1.046

Мисля, че в такъв случай най-добрия вариант е помпа-втора употреба. По моргите, ако няма такива в Девня то във Варна със сигурност има.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Няма да стане с друга помпа!Втора употреба помпа струва 50лв а нова от 120 на горе.Не си заслужава да експериментираш, още по-малко защото се намира в резервоара и ако стане нещо ) - сети се сам какво ще стане :P Успехп.п. може ли докато дава някой на контакт колата да отвориш капачката на резервоара и да си завреш ухото и да слусаш дали ила някакав шум от там?Ако има ще бъдеш късметлия
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

помпа става от каквато и да е кола моноинжикция а даже и от пълна/тя прави по високо налягане ама щом си на газ и на бензин ще я караш чат пат /стига да намериш подходящ начин да я захванеш към сондата преди 20дни на приятел му сложихме универсална/по тънка е в корпуса/ на същото типо нова мисля че беше 75лв /VEMA-измислена марка ама става/ а аз на темпрата от две години съм с помпа от пунтоGT-също никви ядове
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

ах така!!!

Имам нова помпа и струва 100лв. а имам и стара и струва 40лв. ако решиш нещо ми пиши на лични !!!!
          -------------------------------
          0898506763

Коментар

Re: ах така!!!

Ако взимаш втора употреба по добре сложи някаква помпа няма значение от каква кола но да е от пълна инджекция така ме съветваха едно време в BOSH но аз си купих чистонова 300 лева само че тва е за КОРДОБА за ТИПО не знам цени

Коментар

боша е 190лв но не си струва да даваш толкова пари при положение че караш на газ
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

За Бравото - Магнет Марели мисля беше за около 130 лв я взех и забравих за проблема, иначе преди това забиваше муцуна на бензин... За 2-ра ръка - да не сменяш пак след месец два...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: Питане за бензинова помпа на Типо

Koki написа:
                  Питане относно бензиновата помпа на Типо Привет колеги Отскоро посещавам форума и смятам че е върхът .Има достатъчно полезна информация за всеки който наистина се интересува от италиянските автомобили А сега на въпроса.Карам Типо 1,4 моноинжекция от около два месеца .Купих го от колега на приятел с неработеща бензинова помпа като ми обещаха помпа втора упореба но до момента така и не съм я получил .Иначе колицата е свястна /с газово ,обслужена и в добро състояние /,Палеше на газ до -5 градуса ,но при тези температури напоследък естествено отказа .Та въпроса ми е следния .Приятел ми каза че е сложил на Нисан /не знам кой модел / но също моно инжекция помпа от парното на ЗАЗ и си е решил проблема .Някой пробвал ли е подобни гимнастики и ако е моля да сподели опит .Най добре е разбира се нова помпа но нали разбирате париците не стигат.Благодаря предварително на всички които ще отговорят!
                  Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
                  160A1.046

Коментар

Благодаря на всички които ми отговориха !Май наистина ще се ориентирам към новата помпа.За информация в магазина с/у басейна цената е около 150 лв а в магазина на Бош с/у Метро /във Варна / е 220 лв + около 30 лв за монтаж.По предложението на колегата ВО искам да уточня че помпата наистина е сдала багажа /показа го и диагностиката /Така че друго не остава . Събирам още някой друг лев и в бокса ! :D До скоро ! :P :P
                    Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
                    160A1.046

Коментар

Working...
                    X