Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен шум при завиване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен шум при завиване

От много време го има този шум.Значи като завивам и се чува нещо подобно на виене,но не точно.На равни чести интервали.Не е чукане като от каре.И се чува само като завивам и съм на скорост с малко газ.Като карам назад и завивам пак с леко натиснат педал на газта пак се чува.С чисто нови носачи съм,а със старите пак го правеше.От какво може да е?
    FIAT BRAVA 1.6 16v

заден лагер според мен

Коментар

Ама колега звука ясно се чува от предна страна.Дори ми се струва,но мога и да си внушавам,че се усеща и на волана.
      FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Може да е от сервото на волана ...
        Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
        ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
        ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
        ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

e какво да му е на сервото.Как да разбера?
          FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Намаляло масло в системата или разхлабен ремък ...
            Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
            ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
            ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
            ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

колега аз имах просвирване като търкане метал в метал след като ми смениха накладките само като завивах на дясно. Минах около 400 км и скърцането спря. При тебе скърца само като си на скорост или постоянно? При движение с малка скорост или с по-голяма (40-50)? Ако е лагер то би трябвало при по-голяма скорост да се усилва скърцането.
              Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet

Коментар

Ела другата неделя да се видим на стадиона и ще го погледнем, ама ме съмнява, че е каре, просто на Фиат не е като при другите коли и звука, който се чува не е същия, а се едно стърже нещо.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

и аз си мисля,че освен каре друго няма какво да е. А накладките са ми нови. ъпсурд да е от тях!
                  FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Re: Странен шум при завиване

ще си изкажа мнението ,(само да не земете пак да атакувате "ти пък откъде се пръкна и т.н.") при двата фиата които съм имал при навиване на волана до крайно ляво или крайно дясно положение сервото е свирило , а и съм го чул от други хора - на кола с серво волана не се навива до край !

Коментар

bg_bombeto написа:
                      и аз си мисля,че освен каре друго няма какво да е. А накладките са ми нови. ъпсурд да е от тях!
                      Ако е каре,е към 65-70лв за модела без абс,за абс е 80-100лв.

Коментар

bg_bombeto написа:
                        абе пич, знаеш каде е сервизани нали? тук освен предположения друго неможеш да получеш. така си е!

Коментар

Ами Митак утре трябва да дойда и да ти дам да я покараш малко и да видиш за какво иде реч.
                          FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Според мен ако е от сервото не би имало значение дали се чува като завивам със или без газ.А при мен се чува само като съм натиснал газта.Поправете ме ако греша!
                            FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

bg_bombeto написа:
                              Според мен ако е от сервото не би имало значение дали се чува като завивам със или без газ.А при мен се чува само като съм натиснал газта.Поправете ме ако греша!
                              утре мини по някое време да погледна за кво иде реч. !!! ще те чакам!(извъб темата) и вземи тия неща дето говорихме за ГСМ-а(онова фолио) мерси !

Коментар

Working...
                              X