Здравейте колеги, не знам дали съм формулирал въпроса правилно, но така ми дойде.А именно:двете лайсни които свършват отпред при стъклото са ми отлепени още от както я взех колата, и не знам как да ги оправя.(Нямам представа фабрично как са закрепени)Има ли някой представа как е фабрично?Пробвах да ги залепя с двойнолепящо тиксо но не стана, а като че ли преди са били захванати така Сега съм си взел едно двукомпонентно лепило (MOMENT EPOXY) но искам преди да мажа да се посъветвам.Също така, като карам и вдигна над 100км/ч се чува едно свистене, все едно от някъде просмуква въздух в купето, и предполагам че е от въпросните лайсни, защото вътре не се образува течение... Това е, ето и две снимчици на проблемните места:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лайсни на багажник на мареа-залепване?!?
Collapse
X
-
bicho1976 написа:Едвали свистенето идва от лайсните,стъклото е сменяно и най- вероятно и затова са така лайсните.Имаш ли теч от предното стъкло?Може да не са го залепили добре.А лайсните,при всеки автостъклар има черен силикон,с него става идеално.Те и с него лепят стъклата.Fiat Marea weekend
Коментар
-
boriss13 написа:bicho1976 написа:Едвали свистенето идва от лайсните,стъклото е сменяно и най- вероятно и затова са така лайсните.Имаш ли теч от предното стъкло?Може да не са го залепили добре.А лайсните,при всеки автостъклар има черен силикон,с него става идеално.Те и с него лепят стъклата.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Със сигурност от това лепило (силикон ), където го рекламират с баскетболистите, Момент Фикс става перфектно.Ама ако купуваш внимавай, че има и за под 0 градусови температури да издържа.Ама и на него му трябва време за втвърдяване, не е като на рекламата А защо да не стане с тухла 4-ка?Слагаш й една връзка и я закрепваш назад към колата (за бронята примерно), за да не ти се хлъзне по стъклотоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Значи просто ще трябва да изчакам някой слънчев ден в който да не съм на работа, и да натисна лайснага с нещо тежко и да си пия биричка докато стегне (не разполагам с гараж) Страх ме е да я оставя без надзор с тухла отгоре.И тази седмица ще приемам предложения, а в събота или неделя се заемам!Fiat Marea weekend
Коментар
-
и моята лайсна от шофьорската страна бе така извадена. някой се бе опитвал да я лепи с черен силикон безуспешно. просто надигнах леко гумата отпред и я пъхнах първо там, после я наместих и край. така си стой без никакво лепило. за мен това е най-добрия вариант. вдругиден мога да реша да я махна да я боядисвам примерно, все пак е пластмаса може да се олющи и какво ще правя ако е залепена?пс като се загледам на снимките при теб положението май вече не е ’оригиналното’ така че незнам дали ще се получи...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
Колеги, а на бравото пак има няква лайсна. При мен нещо се е прецакала като е сваляна за пребоядисване на предишния собственик. Та от каде се продават такива неща. По магазините за уплътнения и стъкла няма.I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......
Коментар
-
null.zero написа:и моята лайсна от шофьорската страна бе така извадена. някой се бе опитвал да я лепи с черен силикон безуспешно. просто надигнах леко гумата отпред и я пъхнах първо там, после я наместих и край. така си стой без никакво лепило. за мен това е най-добрия вариант. вдругиден мога да реша да я махна да я боядисвам примерно, все пак е пластмаса може да се олющи и какво ще правя ако е залепена?пс като се загледам на снимките при теб положението май вече не е ’оригиналното’ така че незнам дали ще се получи...Fiat Marea weekend
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар