Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпросчета от нов собственик на Marea.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Няколко въпросчета от нов собственик на Marea.

    Здравейте, Преди известно време се допитах до вас относно покупката на една Marea 1.9TD/75. Благодарение на отговорите и на предишните пост-ове във форума, въпросната кола е вече моя. Мога да кажа, че съм много приятно изненадан, направо очарован от модела. За първи път си купувам италианска кола и ми се струва, че няма да е последната . След като набързо поправих някои дреболии: бутоните на ел. стъклата, термопредпазителя на парното, които както разбирам са си траадиционно слаби места, останаха да ме мъчат още само няколко неща за които искам да попитам.1. Двигателчето на парното явно е бил ползвано само директно на 4-та степен и това го е поизносило. Има доста голям луфт във оста на роторчето, което създава доста неприятна вибрация и шум при работа. Въпроса ми е дали някой е имал подобен проблем и как го е решил.2. При смяната на горивния филтър забелязах, че на черния пръстен където се навива филтъра има две букси, в едната от които (по-голямата) не е включено нищо. Имате ли идея за какво е тя и дали е нормално да бъде свободна.3. Струва ми се, че съединителя зацепва прекалено ниско и искам да го регулирам. Това от жилото от страната на съединителя ли се прави или има вариант и от към педала.Спирам с въпросите за да не стана досаден. Надявам се съвсем скоро да опозная колата достатъчно и да започна да се включвам активно във форума.
    FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
    FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)

    #2
    за въпрос 1 според мен е най удачно да си купиш моторче втора употреба аз поне така бих направил
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

    Коментар


      #3
      За първи път си купувам италианска кола и ми се струва, че няма да е последната Smile.
      Усеща се народа къде е истината, само трябва да се "престраши". Пък после нека разни дървени философи ми говорят за м***ти и спагети, с извинение...Честито, със здраве и много безпроблемни километри. И извинявай за -а.
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

      Коментар


        #4
        Здрасти ... Честито много радости с чаровницата и безаварийноза другите неща не знам ама по въпроса със съединителяи на моята отлепяше нисичко ама то май фабрично си е така знам ли ? а и новият и собственик си я кара така ...
        Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
        Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

        Коментар


          #5
          ЧЕСТИТО и със здраве!!!по въпроса със съединителя - трябва да си го регулираш!това става от към педала... виж леко до него има едни неща за реглаж... но мой съвет е някой друг да ти го регулира!но не е от най-спешните неща... виж си другите и това накрая... виж ако беше обратното - много нависоко да ти зацепваше тогава трябваше да видиш и да не би да е износен съединителя!
          Прикачени файлове
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

          Коментар

          Working...
          X