Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъмняване на стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затъмняване на стъкла

Колеги, помогнете със съвет как се лепи фолиото на стъклата. Знам, че се пръска със сапунена вода - това го правя, но все нещо не става като хората. От кой край да започна да е по-лесно? Има ли някакъв друг трик?Благодаря предварително. Дано помогнете, че доста фолио отиде в кофата за боклук, а пък нали има криза с боклука?

Първо наложи фолиото от външната страна на стъклото и го изрежи с макетното ножче.Махни корите и с твой приятел го залепете.Ако ти се играе повече,махни стъклото,така става идеално.
    Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

аз поне моите стъкла не успях да ги сваля.. но пък и не е задължително.. аз знам че се прави с чиста вода.. трябва ти поне още един човек и много търпение за да стане както трябва.. стъклото тряаа да прелива направо.. колкото повече вода толкова по лесно става и не остава въздух
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Наско няколко напътствия да ти дам аз минах по тоя път но го махнах фолиото /това е друга тема защо го махнах/пръска се стъклото с вода фолиото също като почнеш да го лепиш също препръсквай да е мокро и гледай да не е седяла на слънце колата че познай кво става Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ,за по лесно лепи го отвъншната страна инъче много нерви ще идат!
        Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

И като го залепи отвън след лятното напичане и студа зимата, напролет трябва да го сменя.
          Fiat Bravo 11'97
          1.4 12V A/C

Коментар

На Браво задните стъкла ,а и не само те се затъмняват по трудно.Имаше някъде тема където бе описано как се прави и имаше една особеност ,че фолиото се изрязва и после отвън на стъклото се нагрява със сешоар за да приеме формата на стъклото и чак тогава се залепя от вътрешната страна.Общо взето голяма играчка и по добре да го направи личност която се занимава с това.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ами да може да ви излезе по-скъпо но си е добре да се направи от професионалист.На скоро с Колегата 6МА7КА7А се опитахме да затъмним и Моите стъкла при условие че Той вече имаше известен опит, но уви получиха се мехури в краищата и се пренудих да прибягна до услугите на специалист.Не съжалявам за парите, които платих все пак човека дава и 3 години гаранция.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

moraliyski написа:
                Наско няколко напътствия да ти дам аз минах по тоя път но го махнах фолиото /това е друга тема защо го махнах/пръска се стъклото с вода фолиото също като почнеш да го лепиш също препръсквай да е мокро и гледай да не е седяла на слънце колата че познай кво става Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ,за по лесно лепи го отвъншната страна инъче много нерви ще идат!
                Колега я кажи какво става като колата е стояла на слънце.Защото аз имам един познат който се е занимавал 10 години със слагане на фолио и на неговата кола през лятото го видях как си сложи фолио без сешоари,пистолети за горещ въздух и др. такива само я остави на слънце за около половин час и после го залепи фолиото по технологоята която ти описа по горе и няма мехури няма разлепяне, а колата е (Мицубиши Паджеро).
                Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Не знам плюс ли е или минус слънцето, но със сигурност знам, че ако е била на слънце водата се изпарява за секунди. :D

Коментар

naskobg написа:
                    Не знам плюс ли е или минус слънцето, но със сигурност знам, че ако е била на слънце водата се изпарява за секунди. :D
                    Точно това имах и аз напредвид!
                    Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

re

Преди седмица и мен ме осъни идеята за затъмняване на стъклата И сам започнах да си залепвам фолиото! При мен тактиката беше следната: Първо се налага фолиото по съклото и се изрязва приблизителен размер за да не стърчи много докато се изкарва въздуха. Аз специално си махнах корите и гумените оплътнения за да са над фолиото след това и да не го разлепват когато се свалят стъклата. Водата я замених със разтвор от бебешки шампоан и вода! После всичко е на усештане относно въздуха и как точно да се премахне (яко със шпакличката докато ти се откачи ръката) При видим успех и перфектно залепено фолио я оставих да си поседи и после гумените оплътнения и корите ги върнах за десерт. Голямата греда я срещнах със петата врата на ПУНТОТО след като се бях надъхал успешно с предишните стъкла. Там за разлика от другите врати има доста голям овал и фолиото стана на Г*З!!! Разбрах че става само със горещ въздух и пистолет с/у 8 евро на кв/м и ми се стори приемлива цена която в крайна сметка ще дам за да си довърша глезотията
                      CSI in the CAR !!!
                      Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

batproho написа:
                        Ами да може да ви излезе по-скъпо но си е добре да се направи от професионалист.На скоро с Колегата 6МА7КА7А се опитахме да затъмним и Моите стъкла при условие че Той вече имаше известен опит, но уви получиха се мехури в краищата и се пренудих да прибягна до услугите на специалист.Не съжалявам за парите, които платих все пак човека дава и 3 години гаранция.
                        къде това в Бургас и какви пари?!?искам да затъмня задните стъкла на Пунтьо, щото много пече на малките отзад...
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

По Гладстон точно като минеш кръстовището с Фердинандова и още 100-на м. напред в ляво се пада.За Браво иска 60 лв. за страничните стъкла но според мен си заслужава а и явно е добър понеже доста ходят при него.Фолиото е Американско а и има доста различни нюанси за избор на тониране.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                          X