Колеги някой знае ли от какво може да е този шум.Много прилича на този шум когато ти е развалено жилото на километража едно дрррррррррр много ситничко.И се чува само като съм на 1-ва,3-та, и 5-та. т.е. когато ск. лост е напред.Като си карам на трета или на пета си дзърка и като натисна съединителя изчезва.От какво може да е.Много е дразнещо. чува се постоянно на тези скорости и се оправя само като си усиля музиката да не го чувам.А и забравих да спомена,че като хвана скоростния лост и се усеща една ситна вибрация идентична със звука,който се чува.Може да се оприличи и със стържене.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от скоростния лост?
Collapse
X
-
О това със друга скоростна кутия е още по голям к*р,първо ще я купиш от някоя морга за 100-150лв.После ако не си вещ ще ти вземат за работа по смяната поне 80-100лв и нямаш никъква гаранция че "новата" е наред и може да стане не двоен а троен к*р,направо четвъртит.Аз съм правил на типото скоростната и ми излезна точно 220лв ремонт + части.Ако се решиш на ремонт по добре си отремонтирай твоята.УспехFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
С 99.99 % сигурност мога да заявя, че проблемът е в тампоните на скоростната кутия и двигателя. Имах същия проблем, смених този под скоростната кутия, беше се бая закъсал и вибрациите спаднаха наполовина. При мен даже предавките 1, 3 и 5 не влизаха докрай и се самоизключваха. Оказа се, че са се увеличили хлабините в лостовете на скоростите. Явно беше влязла някаква мръсотия, плюс лед, бе страшна гадория. Някой от колегите във форума беше предложил да се напръскат сглобките с дълбокопроникващ спрей преди да се сменят тези чаркове и го послушах. Даже от мен ги минах и със смазочен спрей :D . След около 2-3 седмици станаха като нови. Та провери си тампоните де.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:С 99.99 % сигурност мога да заявя, че проблемът е в тампоните на скоростната кутия и двигателя. Имах същия проблем, смених този под скоростната кутия, беше се бая закъсал и вибрациите спаднаха наполовина. При мен даже предавките 1, 3 и 5 не влизаха докрай и се самоизключваха. Оказа се, че са се увеличили хлабините в лостовете на скоростите. Явно беше влязла някаква мръсотия, плюс лед, бе страшна гадория. Някой от колегите във форума беше предложил да се напръскат сглобките с дълбокопроникващ спрей преди да се сменят тези чаркове и го послушах. Даже от мен ги минах и със смазочен спрей :D . След около 2-3 седмици станаха като нови. Та провери си тампоните де.FIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар