Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от скоростния лост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от скоростния лост?

Колеги някой знае ли от какво може да е този шум.Много прилича на този шум когато ти е развалено жилото на километража едно дрррррррррр много ситничко.И се чува само като съм на 1-ва,3-та, и 5-та. т.е. когато ск. лост е напред.Като си карам на трета или на пета си дзърка и като натисна съединителя изчезва.От какво може да е.Много е дразнещо. чува се постоянно на тези скорости и се оправя само като си усиля музиката да не го чувам.А и забравих да спомена,че като хвана скоростния лост и се усеща една ситна вибрация идентична със звука,който се чува.Може да се оприличи и със стържене.
    FIAT BRAVA 1.6 16v

Може би е лагер на съединителя или вторичния вал на скоростите?!? това са едни от вариантите,но направи консултация със специалист.
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
    Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

значи, не е лагер със сигурност,защото преди 3 месеца сложих чисто нов комплект валео,а преди да го сменя пак се чуваше така и със стария. Ако е от този вторичен вал колко горе долу ще ми стъпи ремонта?
      FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

В София около 200лв може и малко в +
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

ееее,и за това да дам над 200 лв. никога. Ми то да си взема една скоростна кутия а?!! Май май ще карам така както си е в момента
          FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

О това със друга скоростна кутия е още по голям к*р,първо ще я купиш от някоя морга за 100-150лв.После ако не си вещ ще ти вземат за работа по смяната поне 80-100лв и нямаш никъква гаранция че "новата" е наред и може да стане не двоен а троен к*р,направо четвъртит.Аз съм правил на типото скоростната и ми излезна точно 220лв ремонт + части.Ако се решиш на ремонт по добре си отремонтирай твоята.Успех
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

С 99.99 % сигурност мога да заявя, че проблемът е в тампоните на скоростната кутия и двигателя. Имах същия проблем, смених този под скоростната кутия, беше се бая закъсал и вибрациите спаднаха наполовина. При мен даже предавките 1, 3 и 5 не влизаха докрай и се самоизключваха. Оказа се, че са се увеличили хлабините в лостовете на скоростите. Явно беше влязла някаква мръсотия, плюс лед, бе страшна гадория. Някой от колегите във форума беше предложил да се напръскат сглобките с дълбокопроникващ спрей преди да се сменят тези чаркове и го послушах. Даже от мен ги минах и със смазочен спрей :D . След около 2-3 седмици станаха като нови. Та провери си тампоните де.
              Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
              Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

ivchotr написа:
                С 99.99 % сигурност мога да заявя, че проблемът е в тампоните на скоростната кутия и двигателя. Имах същия проблем, смених този под скоростната кутия, беше се бая закъсал и вибрациите спаднаха наполовина. При мен даже предавките 1, 3 и 5 не влизаха докрай и се самоизключваха. Оказа се, че са се увеличили хлабините в лостовете на скоростите. Явно беше влязла някаква мръсотия, плюс лед, бе страшна гадория. Някой от колегите във форума беше предложил да се напръскат сглобките с дълбокопроникващ спрей преди да се сменят тези чаркове и го послушах. Даже от мен ги минах и със смазочен спрей :D . След около 2-3 седмици станаха като нови. Та провери си тампоните де.
                благодаря много на всички за съветите.Най разумно ще бъде наистина да си проверя тампоните
                FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Working...
                X