Става въпрос за UNO 45S. Понякога както си върви нормално колата (със средна газ-около 100км/ч) става така все едно се запушва нещо.Умишлено я пробвам на четвърта с газ до ламарината и повече от 80 неще.Върви но някак си се тормози като че ли.Карам я само на бензин, и се чудя дали бензиновата помпа понякога може да прави проблеми! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
UNO 45S /FIRE/
Collapse
X
-
ейй, и на мене така ми правеше навремето, даже и почваше съвсем слабо да прекъсва, ама като спра да видя какво става и то вземе, че се оправи. моето уно беше карб, подозирах или него/вътре има разни цедки, ала-бала/ или въздушен филтър, или бензинов филтър. така и не успях да го оправя, тези точно мизерии са от най-гадните. силно вероятно е да е и от свещи, кабели, дистр. капачка или палеца.ако провериш всичко, което ти написах/забравих и жигльорите на карба/ 99% ще се оправи.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Свещите ми са на 15 000км /NGK/въздушен и бензинов филтър на 1 000км.Кабели и капачка никога не съм сменял.В смисъл колата е докарана преди 7-8 год.от GER преди това не знам дали са сменяни.Мисля да взема един компл.за карборатора/жигл.платна,гарнитури/ и да видим какво ще покаже. Аз не разбирам много много от тези неща и не можах да те схвана за тези дюзи. Иска ми се да продухам целия бензинопровод ама.....незнам! Благодаря!
Коментар
-
щом казваш кабели и капачка не са сменяни е твърде вероятно да е от тях. 90%. почисти капачката и виж дали са много износени контактите, но имай предвид, че на мен ми правеше кромата скоро детонации и изчистих капачката идеално, не изглеждаха износени контактите и графита си опираше, т.е. изглеждаше перфектна, но не спря да ми прави детонации и като я смених се оправи.искам да кажа, че се образуват микропукнатини, които не можеш да видиш и почва да ти бърка искрата. според мен 1 си смени кабелите и капачката и тогава се занимавай с карба.така или иначе може да те остави на пътя стара капачка, така че по-добре сменяй. иначе ако е от бензиновата помпа, там имаш само да смениш едно платно и си сигурен в помпата. мисля, даже че можеше да сложиш от лада без проблем. кажи какво си направил?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ами виж, тук освен някой от колегите да ти каже, аз винаги слагам най-евтините, защото смятам, че да дадеш 100 лв за кабели е пълна глупост пък и мисля, че горе-долу всички ги правят на едно място и то даже не е турция ами в на бай герге гаража и после им слагат етикета направен на компютъра 1 час преди това. но това си е лично мое мнение, нека някой да ти каже от какво е доволен. чух, че продавали някакви на метър и ти сам си слагаш лулата накрая, ако аз намеря такива ще си взема задължително. все пак е най-обикновен кабел.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: UNO 45S /FIRE/
HAGI написа:Става въпрос за UNO 45S. Понякога както си върви нормално колата (със средна газ-около 100км/ч) става така все едно се запушва нещо.Умишлено я пробвам на четвърта с газ до ламарината и повече от 80 неще.Върви но някак си се тормози като че ли.Карам я само на бензин, и се чудя дали бензиновата помпа понякога може да прави проблеми! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Коментар
-
Re: UNO 45S /FIRE/
hit-ko написа:HAGI написа:Става въпрос за UNO 45S. Понякога както си върви нормално колата (със средна газ-около 100км/ч) става така все едно се запушва нещо.Умишлено я пробвам на четвърта с газ до ламарината и повече от 80 неще.Върви но някак си се тормози като че ли.Карам я само на бензин, и се чудя дали бензиновата помпа понякога може да прави проблеми! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Като магнеш кутията на въздушния филтър се открива горната част на карбуратора ти.Вижда се отвор да кажем с диаметър 5 см. ( относително не съм го мерил) Няма как да го сбъркаш с повече фантазия може да се приеме и за метална тръба Та така де от там карбуратора ти взема в-х.VW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар