Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пълненето на резервоара с гориво на Пунто 2001г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с пълненето на резервоара с гориво на Пунто 2001г.

Здравейте,вече няколко пъти при зареждане на колата,пистолета на бензиновата колонка изключва постоянно - и при бавно пълнене и при бързо,и при максимално натикан в дупката.......абе по всякакъв начин пробвахме аз и още няколко момчета,които зареждат.Явно има някакъв проблем.Наливането става много трудно и бавно.Казаха ми ,че е от някакъв обезвъздушител на резервоара,който явно е запушен.Къде се намира обезвъздушителя и мога ли сам да си го поправя?Благодаря предварително.

Някой,идея нещо?

Коментар

ами и моя се беше запушил като зареждам понякога ми връщаше и понякога в резервоара ставаше вакуум и ми гаснеше колата(тва като я взех )ама след 2 месеца всичко си мина от самосебеси :D

Коментар

Много интересно.И при мен понякога няма проблем,но повечето пъти зареждането е тегава работа.Моля някой да ме светне ,къде се намира обезвъздушителя,за да проб да си го ремонтирам сам.

Коментар

Проблема още е налице.Помогнете хора.Сигурно и сам мога да си го поправя.Не ми се ходи по сервизи.Само дайте насока,моля.

Коментар

Не си казал каква е колата, но като за начало погледни как минава тръбата от гърлото за зареждане към резервоара. Предполагам ще видиш че са две - една по-дебела и една по-тънка. От двете страни са хванати със скоби и като свалиш целият маркуч ще провериш дали не е запушена някоя от твете тръби. Предполагам че скобите ако не са сваляни до сега са от тези "за еднократна употреба" така че предварително си купи нови скоби за да можеш после да си събереш всичко.П.С. Сега видях заглавието на темата че става въпрос за Пунто. Предполагам че всичко ще е така както съм казал. Успех!
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Да ,тези тръби се намират под подкалника на задната лява гума.Значи казваш,да ги демонтирам и да ги проверя?Скобите по спомен са метални.Ще се заема утре,ако не ни издави дъжда.

Коментар

Колега провери си клапата на резервоара (ако имаш такава де). При мен проблема ти също е на лице, дължи се на това че клапата е набита навътре и пистолета не може да я отвори и се получава доста кофти за бензинджията( случвало се е няколко пъти да се поизпръскат с бенз.). Проблема си го решавам като периодично издърпвам цялата клапа с една по здрава тел навън.
                FIat brava 1.6 16V 1999г.

Коментар

Колега провери си клапата на резервоара (ако имаш такава де). При мен проблема ти също е на лице, дължи се на това че клапата е набита навътре и пистолета не може да я отвори и се получава доста кофти за бензинджията( случвало се е няколко пъти да се поизпръскат с бенз.). Проблема си го решавам като периодично издърпвам цялата клапа с една по здрава тел навън.
                  FIat brava 1.6 16V 1999г.

Коментар

Супер,мерси за съветите.И това ще пробвам.

Коментар

Working...
                    X