Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунтото замръзна-помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунтото замръзна-помощ

Здравейте!Както много хора и аз вчера не можах да запаля. Веднага взех мерки и си купих нов акумулатор BOSH-нали били много хубави......и скъпи. Сложих го-но пак не пали. Дърпаха ми колата-пак не става. Като дам на контакт лампичките на акумулатора,маслото и тази за впръскване на бензина не изгасват. Накрая ми казаха,че бензина е замръзнал.Моля, помогнете с идеи!мерси)

Колега, ако имаш катализатор бъди убеден, че е пълен с лед и е затапен ауспуха. Забрави да запалиш, такъв проблем имаше с Пунтото на жена ми и в чудо се видяхме докато разберем причината. Махнах катализатора, на неговото място едно хубаво резонаторно гърне и няма никакви проблеми :D

Коментар

Нямам катализатор-поне доколкото знам. Преди няколко месеца си сложих ново гърне. Вчера докато се опитвах да запаля гърнето издаде странен звук-все едно се отпуши......))

Коментар

абе хора, научете се да обяснявате както трябва. какво е това "колата ми не пали, от какво е?" и без това виртуалните ремонти са неефективни, пък с такива обяснения съвсем. кажете ток има ли, бензин стига ли до двигателя. чак след тази информация може да се каже нещо и пак шанса да го уцелим е 50/50.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Съжалявам,че не обяснявам технически грамотно,но толкова разбирам.След като казвам,че лампите светят, предполагам от това се разбира,че ток има. Не искам да правя виртуален ремонт,а да получа съвет. Благодаря предварително

Коментар

Re: Пунтото замръзна-помощ

denis написа:
            Здравейте!Както много хора и аз вчера не можах да запаля. Веднага взех мерки и си купих нов акумулатор BOSH-нали били много хубави......и скъпи. Сложих го-но пак не пали. Дърпаха ми колата-пак не става. Като дам на контакт лампичките на акумулатора,маслото и тази за впръскване на бензина не изгасват. Накрая ми казаха,че бензина е замръзнал.Моля, помогнете с идеи!мерси)
            ако е калпав бензина може да замръзне не се учудвай и не го изключвай като вариант както всички знаем горивата са ни отврат
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Бензина е 98 от Лукойл.

Коментар

denis написа:
                Бензина е 98 от Лукойл.
                извади мъркуча за бензина който захранва мотора бутни го в едно шише и завърти стартера да видиш дали "идва" бензин от резервоара ако не идва чуй дали помпата "върти" ако помпата работи а бензин не стига значи се сещаш .....
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Да и на мен се случи същото, не мога да запаля, включих с кабели ток и от друга кола, ама вообще не дава чатлак и сега фиатката ми седи като паметник пред блока и за срамотите ползвам на бащами Алекото

Коментар

сипи 2 л спирт в резервоара и нямаш ядове само да не е станало касно като при мене да ти е замразнал гориво провода че тогава ще чакаш първа пролет

Коментар

напълно е възможно да е замръзнал бензина, много водичка са му сложили просто. направи както ти каза "стеф" и кажи резултата. дали има ток се проверява на лулата на свещта, но очевидно няма да се справиш. аз също предполагам, че бенза е замръзнал, може във филтъра, може в травичките от резервоара.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Извинете за офтопика... но онзи ден при -16 градуса, антифриза ми беше замръзнал.Антифриза е Шел само концентрат,като 1:1 го дават до -38 градуса.Днес сменях маслото и споделих на майстора... замери го -15 градуса,взе от шишето концентрат -20 градуса.Бягайте далеч от ШЕЛ....
                        BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

Благодаря на всички за съветите.Ще пробвам със спирт, като за начало.......... :D

Коментар

"stef" пробвах -прав си- помпата върти,ама само толкова................

Коментар

denis написа:
                              "stef" пробвах -прав си- помпата върти,ама само толкова................
                              добре че поне си установил причината лошото е че от тук нататък нищо не ми идва на акъла как да отстраниш проблема освен в топъл гараж за известно време
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                              X