Ако не е чак толкова много наранено можеш да пробваш с полир паста да отстраниш червената боя. Определено недей да пробваш с тънка шкурка щото после ще ти се наложи да ходиш на бояджия/то в същност и сега май си за бияджия/. Търкането с паста става с вълнен парцал. Има такива пасти който отстраняват лека наранявания ама не очаквай чудеса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сурнах Типото...дайте съвет...
Collapse
X
-
Обяснили са ти правилно Alexius и Mitko, ако боята е върху твоята,без да е ’’задълбало’’до тенекия или да се вижда шприц-кит ше минеш само с паста. Отиваш в първия магазин за автобои и взимаш шлайф-паста. Има и на грамаж, прецени според драскотината или им кажи те ще ти кажат колко ще ти трябва. Не е скъпа, ако е само боя отгоре,без дълбоко нараняване ще стане. Трябва повечко време и търпение,но ако е такова положението ще стане перфектно със шлайф-пастата. Става и с водна шкурка, ама там трябва да внимаваш повече, пък и после пак трябва полир паста. Ако е наранена боята и се е издраскало до основа или тенекия(което съм почти сигурен че е станало), шкурка, кит, боядисване с преливане. За спирачната течност забрави.п.с. А каско нямаш ли
-
me_to_u написа:п.с. А каско нямаш лиFiat Tipo 1.6i.e,159A3.046
Коментар
-
не знам до каква степен да си търся парите-ремонта
Коментар
-
Re: Сурнах Типото...дайте съвет...
Vlado написа:Ами....един месец вече го карам и стана тъпа дребна беля....като го вкарвах в двора...вятъра духна силно....портала реши да се затвори и сега бялото Типо има около 30см2 червена боя по вратата и калника...Не е нещо да се ядосвам много,но се дразня...много си личи това червено на лъскавото бяло....та с какво мога да го махна,с търкане не стана,явно боята е наранена и червената е влязла в охлузената бяла боя....Приятел ми каза,че е оправил неговата при подобен случай със спирачна течност и много леко търкане....?Аз съм чувал за пасти които след полиране с много ситна шкурка на нараненото място поправят боята...,но само съм чувал,не знам какво да търся и какви пари е...?Дайте съвет...!Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
КУПУВАМ: Теглич за Темпра
КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
Коментар
-
Re: Сурнах Типото...дайте съвет...
[/quote]Със спирачната течност ще падне цялата боя А пък с шкурка ще ти се одраска боята съвсем.Дори и да е много ситна.[/quote]Не би трябвало да падне ,двете бои са различни.....Старата ми Шкода колко съм я оливал със спирачна течност и нищо й няма....Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046
Коментар
-
Vlado написа:me_to_u написа:п.с. А каско нямаш ли
Коментар
-
Горния постинг е напълно верен.Колите на цялата фирма са застраховани в Булинс.Трябва дфа ти кажа че непрекъснато ни удрят, дерат и чупят по паркинги. Винаги се е случило "вчера". Веднъж лично си доразбих задната броня и събрах парчетата в жабката защото ми беше писнало да ми дават парите само за "лепене". Тя от лепене нямаше здраво място вече. Е аз пак я залепих но поне дадоха пари като за нова броня.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
Нямах нет до сега,та да кажа какво стана.....Ходих два пъти да я огледат застрахователите и двата пъти ги нямаше хората които се занимават с огедите....Ядосах се,взех малко спирачна течност и едно парцалче и......нищо не остана от сурването....ама нищо,никакви следи,просто съм удивен..Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар