Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лед в маслото???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Лед в маслото???

    Здравейте колеги, смятам че това не е проблем - искам само да споделя наблюдението си.Вчера следобед при -10 и непалена 4 часа кола дръпнах щеката да си видя маслото и с изненада открих че по щеката освен масло има и микроскопични парченца лед. Умишлено няколко пъти бърсах щеката и пак пробвах - винаги едно и също. По-късно се видях с майстора който ми пипа колата от време на време като е нещо с което лично не ми се занимава или нямам време - той ми каза че това е нормално - конденза не успява да се изпари и замръзва на повърхноста на маслото в картера - вие така ли мислите.Иначе маслото си ми е нормално - Shell Helix Super LPG 10W40 - карам я с такова вече 4 год - взимам си го с точки от Шел (безплатно) и го сменям по честичко - на 7-8000 километра - нямам му много доверие, но досега не съм имал никакви проблеми.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    #2
    Re: Лед в маслото???

    Yavor написа:
    Здравейте колеги, смятам че това не е проблем - искам само да споделя наблюдението си.Вчера следобед при -10 и непалена 4 часа кола дръпнах щеката да си видя маслото и с изненада открих че по щеката освен масло има и микроскопични парченца лед. Умишлено няколко пъти бърсах щеката и пак пробвах - винаги едно и също. По-късно се видях с майстора който ми пипа колата от време на време като е нещо с което лично не ми се занимава или нямам време - той ми каза че това е нормално - конденза не успява да се изпари и замръзва на повърхноста на маслото в картера - вие така ли мислите..
    Точно ! Няма място за безпокойство !
    Ex. Grande Punto Driver

    Коментар


      #3
      не твърдя на 100%, че съм прав, но мисля, че не е от кондеза точно. просто в маслото си е течност, която се сгъстява и дори при много ниски температури става на каша-като антифриза, съответно температурата е такава,че е в някакъв си стадии на замръзване и затова. поне така си мисля, не претендирам, че съм прав.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар

      Working...
      X