Да обаче ако го оставя без "плънка" няма ли да дранчи още повече от сега???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги , какво мислите за махането на катализатора?
Collapse
X
-
PaUnOff написа:след тази зима (аз карам и на газ) като мина на бензин и започва да мирише гадничко,а и от няколко седмици като е на газ колата-при обороти над 3500 се чува гаден дрънчащ звук,а като е на бензин го няма това дрънчене .................Дали да изтърбуша катализатора и да сложа подходящ размер тръба в него-така най-добре ли е?
Коментар
-
Ееее дай сега като ша ми се разваля катализатора,да не слагам газ(С Газов Инжекцион Съм-не съм жалил пари) и да не мога да си обикалям щото бензина доскоро беше безбожно скъп,че и сега! Ще го измисля-с проби всичко става.Ако не по единия начин по другия ....аз от колата няма да се оттърва,защото сам вложил повече пари в нея отколкото съм дал за да я купяFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:Ееее дай сега като ша ми се разваля катализатора,да не слагам газ(С Газов Инжекцион Съм-не съм жалил пари) и да не мога да си обикалям щото бензина доскоро беше безбожно скъп,че и сега! Ще го измисля-с проби всичко става.Ако не по единия начин по другия ....аз от колата няма да се оттърва,защото сам вложил повече пари в нея отколкото съм дал за да я купяФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Ами дай схемата де.И как разбра че е със същото съпротивление ?Аз преди седмица сложих резонаторно гърненце, че и моя се разпадна, направо пълнежа му се натроши на парченца и по-голямата част от него липсваше, та сега е тихо ама може и да си въобразявам като че ли върви една идея по-малко. Не знам и дали не се е по запушило нещо из другите гърнета ама ще видим.ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
-
BobyK написа:Ами дай схемата де.И как разбра че е със същото съпротивление ?Аз преди седмица сложих резонаторно гърненце, че и моя се разпадна, направо пълнежа му се натроши на парченца и по-голямата част от него липсваше, та сега е тихо ама може и да си въобразявам като че ли върви една идея по-малко. Не знам и дали не се е по запушило нещо из другите гърнета ама ще видим.но с удоволствие ще ти изпратя готов чертеж за изработката на това гърне. Няма да ти обеснявам по понятни причини , има много колеги които много разбират от тази ламбда сонда и нейната коректна работа при различна скорост на изгорелите газове. И понеже доста знаят неискам да им допълвам знанията. Утре следобед ще ти пусна чертежите и при готов такъв работата по гърнето не е повече от 2часа
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Правят се някои изчисления за динамика на флиди под формата на газ през различни сечения за достигана на приблизително съпротивление симулиращо съпротивлението на катализатора.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Правят се някои изчисления за динамика на флиди под формата на газ през различни сечения за достигана на приблизително съпротивление симулиращо съпротивлението на катализатора.Достатъчно знания показваш за да си отговориш . На колеги които наистина им е необходимо [не интересно] ще имат утре начина по който се прави "новоизмисленото ауспухно гърне" Ако имаш предложение , лични твои задоволявай интереса на колегите , но неги разочеровай едвали не трябва да си предадат колата на вторични суровини защото катализатора си е отишъл.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Правят се някои изчисления за динамика на флиди под формата на газ през различни сечения за достигана на приблизително съпротивление симулиращо съпротивлението на катализатора.Достатъчно знания показваш за да си отговориш . На колеги които наистина им е необходимо [не интересно] ще имат утре начина по който се прави "новоизмисленото ауспухно гърне" Ако имаш предложение , лични твои задоволявай интереса на колегите , но неги разочеровай едвали не трябва да си предадат колата на вторични суровини защото катализатора си е отишъл.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Правят се някои изчисления за динамика на флиди под формата на газ през различни сечения за достигана на приблизително съпротивление симулиращо съпротивлението на катализатора.Достатъчно знания показваш за да си отговориш . На колеги които наистина им е необходимо [не интересно] ще имат утре начина по който се прави "новоизмисленото ауспухно гърне" Ако имаш предложение , лични твои задоволявай интереса на колегите , но неги разочеровай едвали не трябва да си предадат колата на вторични суровини защото катализатора си е отишъл.
Народ от творци искаш да кажеш
Коментар
-
Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Правят се някои изчисления за динамика на флиди под формата на газ през различни сечения за достигана на приблизително съпротивление симулиращо съпротивлението на катализатора.Достатъчно знания показваш за да си отговориш . На колеги които наистина им е необходимо [не интересно] ще имат утре начина по който се прави "новоизмисленото ауспухно гърне" Ако имаш предложение , лични твои задоволявай интереса на колегите , но неги разочеровай едвали не трябва да си предадат колата на вторични суровини защото катализатора си е отишъл.
Народ от творци искаш да кажеш
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Не колега , така нестават нещата. Кой колкото разбира за себе си толковаКак мислиш след такова обръщение дали може да завържем някакъв смислен диалог , какво по-точно те дразни в това че съм се потрудил да направя нещо което доближава съпротивлението на катализатора. Смяташ ли че имам желание да споделя с теб или които и да е вече нещо по въпроса след това отношение
Коментар
-
Atanas71 написа:Не колега , така нестават нещата. Кой колкото разбира за себе си толковаКак мислиш след такова обръщение дали може да завържем някакъв смислен диалог , какво по-точно те дразни в това че съм се потрудил да направя нещо което доближава съпротивлението на катализатора. Смяташ ли че имам желание да споделя с теб или които и да е вече нещо по въпроса след това отношение
. И аз преди време свалях катализатор, карах с гърне, правих нещо по катализатора, грешно или не, писах в една по-стара тема във Форума. Това ме дразни. Правиш нещо, обявяваш, имаш претенции че постигаш нещо, но какво е това....?А, дали ще споделиш с мен, не е толкова важно, защото аз си карам отново с моя катализатор.Сподели го с Форума.
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Flow написа:Atanas71 написа:Не колега , така нестават нещата. Кой колкото разбира за себе си толковаКак мислиш след такова обръщение дали може да завържем някакъв смислен диалог , какво по-точно те дразни в това че съм се потрудил да направя нещо което доближава съпротивлението на катализатора. Смяташ ли че имам желание да споделя с теб или които и да е вече нещо по въпроса след това отношение
. И аз преди време свалях катализатор, карах с гърне, правих нещо по катализатора, грешно или не, писах в една по-стара тема във Форума. Това ме дразни. Правиш нещо, обявяваш, имаш претенции че постигаш нещо, но какво е това....?А, дали ще споделиш с мен, не е толкова важно, защото аз си карам отново с моя катализатор.Сподели го с Форума.
или го правиш ей така за спорта. Ако имаш бизнес с гърнета това е друг въпрос повярвай ми него правя с комерсиална цел.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар