Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хлопащ звук от бензинов двигател ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Slavi_Lancia написа:
    Такакааслед консултация с давам майстори от които първия най- велик ( поне така му се носи славата след няколко години специализация в германия и сега като главен механик в сервиза на даф), още като я чу и си рече, биелен лагер. Тва до някъде ми харесва като диагноза щот не е голяма хамалогия един картер сваляш и комплект лагери сменяш, ама както не е голяма така може да излезе и много голяма, ако вала се окаже че не е в цветущо здраве . Но да не бъдем черногледи, като сваля другата сряда картера ще си покаже ко стаа отдолу. Лично си мисля да се размина само с комплект лагери.Иначе ша има "купи си фиат" да те е яд.
    и двамата ли това ти казаха
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
      Slavi_Lancia написа:
      Такакааслед консултация с давам майстори от които първия най- велик ( поне така му се носи славата след няколко години специализация в германия и сега като главен механик в сервиза на даф), още като я чу и си рече, биелен лагер. Тва до някъде ми харесва като диагноза щот не е голяма хамалогия един картер сваляш и комплект лагери сменяш, ама както не е голяма така може да излезе и много голяма, ако вала се окаже че не е в цветущо здраве . Но да не бъдем черногледи, като сваля другата сряда картера ще си покаже ко стаа отдолу. Лично си мисля да се размина само с комплект лагери.Иначе ша има "купи си фиат" да те е яд.
      Бе втория се разпростя из по широка област не смя да каже нещо конкретно, докато първия направо отсече че е лагер, ебем ли го . е ся в 15.30 ще ходя и при още един да е чуе също с препоръки към него и така да съберя няколко мнения
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
        reter написа:
        Slavi_Lancia написа:
        Бе втория се разпростя из по широка област не смя да каже нещо конкретно, докато първия направо отсече че е лагер, ебем ли го . е ся в 15.30 ще ходя и при още един да е чуе също с препоръки към него и така да съберя няколко мнения
        еми кажи после какво са ти казали.. и ако я оставиш за евентоален ремонт дай някакви резултати

Коментар

...няма проблеми другата сряда мисля да я вкарам при едни познати да свалим картера да видим ко ша се покаже и ще ви кажа какво сме правили.

Коментар

Ewing написа:
            сега ще кажа нещо за което може доста да ме оплюете но съм длъжен да споделя. пък вие може да бъдете малко по снизходителни с мойта сравнително голяма неграмотност по колите значи на предишната кола като и беше изтрещяло гърнето и всичко 6 вадеше звук все едно карам 300 коня а не 78. като смених всичко по генерацията (каквото можеше да се смени) и като застане човек зад колата, не се чуваше нищо освен подобен на този звук които е на 10татасекинда от клипчето. осезаемо се увеличи струята на газовете през успуха. та този звук ми напомня тоно на нещо такова че от некъде през някоя тръба излиза въздух или резонира някъде.надявам се че няма да ми се смеете много но точно на това ми прлича този звук.
            Между другото и аз си мисля така понеже генерацията ми е в доста окаяно състояние, изпуска ми от меката връзка и се надявам да се окаже това.Това тракане го нямаше като я взех и някак не ми се вярва точно да е стигнал момента на лагера да се разтрака при мен.Така поне като ръмжи много все ми се струва че е на високи оботи и сменям предавка Мн често че хващам че слагам 3 та с 1500 оборота
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ами да дано е така. прекалено басов ми се струва звука за да е нещо механично, още повече нещо по вал, бутала или клапани.като разпереш какво е пиши задължително, че на доста колеги ще им е интересно.макар че като че ли на фиат всичките им двигатели така си работят по принцип. и като нови сигурно пак са си потропвали странно. сега при тези след 2004-2005 не знам как е не съм чувал.п.с.като ходих преди време със старата кола на един майстор и му споделих сичките си притеснения от каквто и да било шумове и тои ми каза така "имаш ли музика в колата?" и след като му потвърдих и тои отговори "усили я малко повече и няма да те притеснява какъвто и да е звук" това в кръга на шегата все пак но в един момент съм се усещал че много се заслушвам във всякакви пумове потропвания и т.н., а не бива все пак караме коли на по 10 годинки нормално е да не работят като нови
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                ами да дано е така. прекалено басов ми се струва звука за да е нещо механично, още повече нещо по вал, бутала или клапани.като разпереш какво е пиши задължително, че на доста колеги ще им е интересно.макар че като че ли на фиат всичките им двигатели така си работят по принцип. и като нови сигурно пак са си потропвали странно. сега при тези след 2004-2005 не знам как е не съм чувал.п.с.като ходих преди време със старата кола на един майстор и му споделих сичките си притеснения от каквто и да било шумове и тои ми каза така "имаш ли музика в колата?" и след като му потвърдих и тои отговори "усили я малко повече и няма да те притеснява какъвто и да е звук" това в кръга на шегата все пак но в един момент съм се усещал че много се заслушвам във всякакви пумове потропвания и т.н., а не бива все пак караме коли на по 10 годинки нормално е да не работят като нови
                аз заради тая музика нон стоп като карам веднъж без музика знаиш ли кви неща осъзнавам :D

Коментар

има го и тоя момент :P
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

който дам да я чуй се нови прогнози.. най новата е че се чувало от динамото.. да са износени четките и да дава луфт.. смених маслото пак с 10W40 (каквото си беше) и сега трака само като загрее.. гонят ма съмнения че просто като загрее колата и става по рядко и тогава почва да трака.. на няколко дена масло ама явно ще се наложи да го фърлям и да слагам 15W40 преди като беше с такова като загрееше спираше..

Коментар

да не те обърквам повече, но като си взех мойта кола януари и след сменени ремъци и ролки на ангренажа след точно 3 дена се почви едно мнго остранно и зловещо чукане. точно като на клапан. които го чуе и казва че е клапан или повдигач и се бях приготвил за колеми суми. закарях я при БОБО и познайте. оказа се една от другите ролки на другите ремъзи не този на климата ами другия. смениха го и всичко заспа.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Ewing написа:
                        да не те обърквам повече, но като си взех мойта кола януари и след сменени ремъци и ролки на ангренажа след точно 3 дена се почви едно мнго остранно и зловещо чукане. точно като на клапан. които го чуе и казва че е клапан или повдигач и се бях приготвил за колеми суми. закарях я при БОБО и познайте. оказа се една от другите ролки на другите ремъзи не този на климата ами другия. смениха го и всичко заспа.
                        да ти кажа като застанеш и се заслушаш идва точно от там звука сякаш, как да разбера обаче дали е някоя ролка.. освен да откача всичко и да оставя ангренажа само.. ко ше кажете?

Коментар

напрао ми олекна.. карах я на майстор.. каза ролка.. я кажете колко струва комплект ролки направо.. без ангренажните

Коментар

Ти ма отрепа ся, че ролка как така ша тропа и за ко да тропа, моите са нови деба нямат и 5000 км ша ма карате да разглабям та да ги слушам. Ама и преди маи си тропкаше така, абе едвали е тропало така щах да го забележя. А ти преди си карал с 15-40 и не е тропала, разтропа се от как сложи 10-40. Аз тоя път се поскъпих и не си купих кастрол сложих един тотал че 20 лева по евтин и от тогава така се разтропа ти еба и тотала............сега се сещам смених всички ролки без една, на пистовия ремък, оня каза че си била добре и да не сме я сменяли. Баси ако се окаже че тя тропа ша си изям ташаците. Е ся отивам да откачам ремъци!!!

Коментар

като ги смениш по ко ше я познайш, и безопасно ли е така да се свалят просто

Коментар

reter написа:
                                като ги смениш по ко ше я познайш,
                                Това не разбрах какво искаш да кажеш, а дали е опасно, НЕ тва че ще работи 20 секунди без водна помпа нищо и нема, достатъчно време за да чуеш без ремък тропа ли. Аз одеве се навирах ма то е толкова тясно и се обтяга от динамото а то е завряно в на баба си г**а и не става така за 5 минути тва откачане а си иска поне канал или да свалиш гумата. Но си мисля че ролка няма как да тропа така отчетливо и равномерно, също така такта с които тропа е точно два пъти по бавен от въртенето на вала, а ролката се върти можеби с 4 пъти по висока скорост от шаибата на вала щот е горе долу толкова по малко. Тоест ако нещо тропа от нея трябва да е с доста по голяма честота. Абе в сряда ще ви кажа какво е излезло.

Коментар

Working...
                                X