Значии имам един потракващ звук от двигателя. звучи като хлопане на нещо.като тракане от дизел ама малко по различно. чува се едно "так так так..." леко неравномерно на моменти и звучи някак глухоЧува се на празен ход на загряла кола, На студен двигател го нямаПреди го нямаше като купих колатаКато подам газ и изчезва.Иначе нямам проблеми с двигателя върви много добре, само разхода ми се струва малко висок.Имам чувството че се чува от към страната на ремъците но идва от нещо вътре в мотора.Освен това забелязах че от тръбата на картерните газове никак не духа Нали трябва леко да духа??При мен съвсем нищо не духа.Нормално ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хлопащ звук от бензинов двигател ??
Collapse
X
-
Хлопащ звук от бензинов двигател ??
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Re: Хлопащ звук от бензинов двигагал ??
infineon написа:Значии имам един потракващ звук от двигателя. звучи като хлопане на нещо.като тракане от дизел ама малко по различно. чува се едно "так так так..." леко неравномерно на моменти и звучи някак глухоЧува се на празен ход на загряла кола, На студен двигател го нямаПреди го нямаше като купих колатаКато подам газ и изчезва.Иначе нямам проблеми с двигателя върви много добре, само разхода ми се струва малко висок.Имам чувството че се чува от към страната на ремъците но идва от нещо вътре в мотора.Освен това забелязах че от тръбата на картерните газове никак не духа Нали трябва леко да духа??При мен съвсем нищо не духа.Нормално ли е?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
такъв звук и аз имам само че се чува като съм на място и оборотите ги държа около 1300-1500 и звука прилича точно все едно някаква пласмасова клапа се отваря и затвара многократно. като при форсиране не се променя честотата на хлопване. само че доколокото успявам да го локализирам на отворен предне капак, звука идва от предния ляв калник. този от към страната на ремъците и където е казанчето за антифриза и течноста за чистачки. мнгоо странно какво ли може даи ма там. на темпрата там имаше филтър с активн въглен за бензиновите изпарения ама тук нямам и на идея.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:такъв звук и аз имам само че се чува като съм на място и оборотите ги държа около 1300-1500 и звука прилича точно все едно някаква пласмасова клапа се отваря и затвара многократно. като при форсиране не се променя честотата на хлопване. само че доколокото успявам да го локализирам на отворен предне капак, звука идва от предния ляв калник. този от към страната на ремъците и където е казанчето за антифриза и течноста за чистачки. мнгоо странно какво ли може даи ма там. на темпрата там имаше филтър с активн въглен за бензиновите изпарения ама тук нямам и на идея.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
van_dal написа:Хлопат ти повдигачите няма какво да е друго. С какво масло е колата?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
[quote="infineon"Ама не ми звучи като много повдигачи, а като единичен звук в такт с работата на мотора на празен ход.Ако е повдигачи не трябва ли да тропат на студен двигател??[/quote]По принцип не хлопат на загрял двигател, а на студен. Май няма да ти помогнем оттук, освен да направиш клип със звука, който се чува, но отново ще е субективно, ако наистина те притеснява хлопането върви при майстор който разбира.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
reter написа:имам същото тракане.. като я зех колата след като загрееше спираше.. тогава беше с минерално масло.. след смяната и сложих полусинтетика и след 5000 км. започна да си трака нон стоп.. от маслото ли е цялата работа?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:reter написа:имам същото тракане.. като я зех колата след като загрееше спираше.. тогава беше с минерално масло.. след смяната и сложих полусинтетика и след 5000 км. започна да си трака нон стоп.. от маслото ли е цялата работа?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар