Колата е от подписа.Днес си сменях гумите и като махнах предна лява, забелязах едно прекъснато кабелче, което идва от подкалника и отива към спирачния диск. Личи си, че е прекъснато с някакви секачи или др. подобен инструмент, а не се е скъсало само в следствие на протриване. Освен това си личеше, че тази интервенция не е отскоро. Забравих да го снимам, но е тънък проводник - 5-6-жилен.Мисля си да не е за датчик за износване на диска отпред. Вие какво мислите, че утре ще пътувам.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прекъснато кабелче - за какво може да е?
Collapse
X
-
Най-вероятно е за датчик за износване на накладките.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Вероятно това е имал в предвид Колегата .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
И това е вариант но Punto SX има ли АБС?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Re: Прекъснато кабелче - за какво може да е?
chandler написа:Колата е от подписа.Днес си сменях гумите и като махнах предна лява, забелязах едно прекъснато кабелче, което идва от подкалника и отива към спирачния диск. Личи си, че е прекъснато с някакви секачи или др. подобен инструмент, а не се е скъсало само в следствие на протриване. Освен това си личеше, че тази интервенция не е отскоро. Забравих да го снимам, но е тънък проводник - 5-6-жилен.Мисля си да не е за датчик за износване на диска отпред. Вие какво мислите, че утре ще пътувам.ПоздравиEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
Залагам на датчик за износване на наклатките. Лампата е червена и е с символ на кръгче заградено в скобки. Ще светне ако кабела е един и го допреш на маса. Кабела е многожилен и е в платнена оплетка (най-често мръсно бял или черен). Шансът да е ABC е много малък. По-вероятно щеше да си усетил при спиране, че датчика не функционира. Разбира се ако наистина имаш такъв тип спирачна система. (ABC-а ще те нарита и ще изпуснат спирачките)Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
дали датчик за накладки или за диск се казва не зная. явно се казва за накладки. важното е, че предположението ми ще се окаже вярно. АБС нямам. И този кабел наистина е само отпред вляво. При дясното колело няма такъв - проверих.Значи сега идва въпросът - защо е прекъснат? Явно, за да не свети постоянно лампата на таблото, но... В сервиз ходих да гледат спирачките преди време и казаха, че са ок.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
А бе идиоти всякакви и навсякъде.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар