Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата бяга надясно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега се връщам от реглажа и колата ми бяга ОЩЕ ПОВЕЧЕ и отпреди. После минах през гумаджията да провери налягането и имаше колеми разлики от 1.5 до 2.6 атмосфери, но пак мисля че не от там е проблема. Той каза че проблема не може да е от гумите или джантите. Предложи ми да отида на майстор да види корм. щанги и т.н. ??Реглажа го правих в Маргел за които бях чувал само хубави неща
    Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

колега разликата в налягането е повече от фактор за да бяга на една страна.. изравни налягането и ако пак бяга не бързай да даваш още пари.. ако трябва сложи пак зимните гуми и виж как ще е
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Оправих налягането и проблема си остана, утре преди работа ще взема зимните гуми и ще отида да ги сложа да видя какво ще е положението.А пък ми изкочи мисълта за накрайници на корм. щанга, ако реглажа не ги е развил докрай после да не ги е направил както трябва. но първо ще видя с зимните гуми.
        Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
          Оправих налягането и проблема си остана, утре преди работа ще взема зимните гуми и ще отида да ги сложа да видя какво ще е положението.А пък ми изкочи мисълта за накрайници на корм. щанга, ако реглажа не ги е развил докрай после да не ги е направил както трябва. но първо ще видя с зимните гуми.
          точно..не предприемай ремонти без да си пробвал с зимните

Коментар

Колега на мен ми се изкривиха гумите и започна да тегли на ляво.За това виж си гумите на свестен гумаджия.
            Човек е толкова голям, колкото са мечтите му.

Коментар

колега задължително пиши резултата че и аз съм като теб
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Утре ще пиша за какво става на въпрос
                Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Интересно,че след като смених зимните и сложих заните летни гуми, отпред, (разбира се след баланс), колата ми тръгна на дясно. Ходих на стенд, нямам мърдане от миналата година. Момчетата от стенда ми предложиха да разменя гумите. След размяната, нямам проблем, както нямах проблеми с зимните гуми и с всички карани гуми до сега. Гумите са на една година, без посока - Клебер. С тези, които миналото лято карах предни (сега задни пак Клебер), съм нямал никакъв проблем, напротив, много им се кефих ????
                  FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Значи днес сложих зимните гуми на мястото на летните и колата пак си дърпа, утре явно ще я карам да и гледат предницата, явно там е проблема. Вече съм дал над 30 лв само на гумаджията Ето и снимката от регулажа, ако някой разбира нещо :http://195.149.248.189:8080/2009-04-...06ee_920x0.jpg
                    Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

и аз колега съм като теб, как ли не вартях гумите лява с дясна, гми с джанти и все си дърпа надясноправих 2 реглажа на 2 различни места и казва че всичко е ОК, уж по предницата нямало никав проблем, оглеждаха я и майстор и тия от реглажаза сега решение не съм открилпоследно пред да почне да тегли в нови гуми 2 модела изпробвани, сменях носачи и амортисьори.
                      Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
                      182A4.000, 1998г.

Коментар

И при мен стои такъв проблем...колата адски много дърпа надясно....ходил съм на реглажи на предници гуми съм въртял,но проблема си остава....последният вариант, който ми каза един майстор, като ми погледна данните от реглажа - дясното ми колело е по назат от лявото - имало проблем с надлъжният наклон на шенкела....което пък е или от крив амортисьор или от крив шенкел....амортисьора го изключваме като опция понеже са нови....Някой може ли да обясни какво точно е шенкел?
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

гледа ли какво прави тоя като сменя гумите или не? има ли вероятност,той да е бутнал по невнимание нещо по окачването и да го е преебал,например да е вдигал колата с крика,слагайки го някъде където не трябва? не може ей така да вземе да ти дърпа,трябва да има причина,намериш ли нея,ще намериш и решението си мисля аз... Да си минавал през големи дупки наскоро например
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Изпозлзвам снимка от форума от друга тема за което се извинявам но не намерих друга подходяща.Братовчетми имаше същия проблем самоче при него му износваше гумите неравномерно и когато погледнех гумата стоеше от долния край по навънка като тебе ходеше по майстори на реглаж и нищо колата си дърпаше на дясно и един ден решихме да я разглобим доло на снимката съм ти показъл къде (в зленото кръгче) от там регурлирахме и всичко се оправи.Това е от мен дано да помогна.
                            Прикачени файлове
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

paralesa написа:
                              гледа ли какво прави тоя като сменя гумите или не? има ли вероятност,той да е бутнал по невнимание нещо по окачването и да го е преебал,например да е вдигал колата с крика,слагайки го някъде където не трябва? не може ей така да вземе да ти дърпа,трябва да има причина,намериш ли нея,ще намериш и решението си мисля аз... Да си минавал през големи дупки наскоро напримеер
                              Да влизах в голяма дупка с лявата предна гума, но това беше преди 2 месеца, сега майстора каза че нищо не тропа, и каза че явно реглажа не е направен както трябва. Сега мисля да ходя на реглаж на друго място Препоръчайте някой човек ?
                              Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
                                paralesa написа:
                                гледа ли какво прави тоя като сменя гумите или не? има ли вероятност,той да е бутнал по невнимание нещо по окачването и да го е преебал,например да е вдигал колата с крика,слагайки го някъде където не трябва? не може ей така да вземе да ти дърпа,трябва да има причина,намериш ли нея,ще намериш и решението си мисля аз... Да си минавал през големи дупки наскоро напримеер
                                Да влизах в голяма дупка с лявата предна гума, но това беше преди 2 месеца, сега майстора каза че нищо не тропа, и каза че явно реглажа не е направен както трябва. Сега мисля да ходя на реглаж на друго място Препоръчайте някой човек ?
                                щом бяга много не го бави ремонта на мой роднина пунтарата така почна да бяга ама направо като пуснеш волана и отива в дерето.. и така я кара доста време и накрая като отиде на стенд смени половината предница.. хубавото беше че му излезе 200 лева с майсторлъка.. Fiat rulzz

Коментар

Working...
                                X