Днес през деня (понеделник, 23 януари) ми замръзнаха предните амортисьори на колата - Пунто_ELX 1.2, 75 коня, на бензин, 1995 г. В резултат на това колата отпред се слегна надолу почти до самите гуми. След почти два часа работа на двигателя, колата се вдигна почти до нормалното си състояние, но се скъса единия маншон. Сори, ако не се изразявам компетентно, но има проблем и ще се радвам, ако можете да ми дадете съвет. Та въпросът ми е: Мога ли по някакъв начин да предотвратя замръзването и следващите от това проблеми (Колата тръска буквално като трактор )) ) и как?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замръзнаха ми предните амортисьори - Пунто 1.2
Collapse
X
-
velko_sz написа:А това че замръзва маслото не е ли индикатор че си заминава амортисьора?Намен поне доста хора така ми казват.Иначе като се позатоли се оправят това си е факт
Коментар
-
Не питай старило а патило
Спасението е само едно - нови амортисьори. Същия проблем на Пунтото на жена ми миналата зима. Сменихме ги с нови и сега няма проблеми, не е причината в това, че се сгъстява маслото. Стеблата на старите бяха направо "изядени" и така влиза влага в тях и замръзват. Цена на новите амортисьори плюс труда - около 150 кинта
Коментар
-
Да ви кажа честно, ако колата не е в гараж, трябва да се кара много и да не стои на място, където се образуват течения, иначе все ще си друса. П.С. Аз за зъбите си нямах проблем, когато друсаше колата, ама ми подскачаха краката по педалите и ставаше още по страшно.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
Като стана дума за амортисиьори за Пунто, който е сменял да каже от къде ги е кпувал и колко варви смяната на предни и задни, че на мене нешо задните са ми изпуснали(поне във Вантотрейд така ми казаха, а иначе в ДРУМНИК ми казаха че са ОК), но все пак искам да ги сменя че нещо от известно време като седната от зад двама по едрички мъже и колата ляга до земята.
Коментар
-
lamarin1 написа:Като стана дума за амортисиьори за Пунто, който е сменял да каже от къде ги е кпувал и колко варви смяната на предни и задни, че на мене нешо задните са ми изпуснали(поне във Вантотрейд така ми казаха, а иначе в ДРУМНИК ми казаха че са ОК), но все пак искам да ги сменя че нещо от известно време като седната от зад двама по едрички мъже и колата ляга до земята.Punto 1.2, ELX MPI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар