Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростен лост - центриране

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Скоростен лост - центриране

    Помагайте, защото съм бесен и ще хвърчат части!!! От известно време скоростния лост спря да се центрира: примерно при превключване от 1-ва на 2-ра, ако го оставя на свободна не минава към средата, а си стои вляво между 1-ва и 2-ра. Приемам всякаква помощ и съвети. Мерси.
    Stilo 1.8 16V

    #2
    Като е студено връща ли се. На брачеда на алфата 156 е така.
    FIAT Bravo JTD GT '99

    Коментар


      #3
      Точно така, просто не исках да пиша за студеното, че не знаех дали на някой се е случвало. Като загрее или изсъхне трябва с две ръце да местя лоста.
      Stilo 1.8 16V

      Коментар


        #4
        Май имаше нещо писано в алфа форума за това. Ако намеря темата ще ти дам линк.----------------------------------http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=5541&highlight=%F1%EA%EE%F0%EE%F1 %F2%E5%ED+%EB%EE%F1%F2Май няма да ти помогне много ама Най вероятно е различно на стилото.
        FIAT Bravo JTD GT '99

        Коментар


          #5
          Май е в механизма при самата кутия, лоша работа.
          Stilo 1.8 16V

          Коментар


            #6
            Май се сменя цялата пластмаса, която е под лоста. Виж и тук първите две мненияhttp://clubalfaromeo.com/forum/showt...полагам че на алфа 147 и 156 е еднакво, а май няма причина на стилото да е по-различно.
            FIAT Bravo JTD GT '99

            Коментар


              #7
              Много предположения започнаха с май,но днес е 1 април и аз ще ти кажа как си разреших проблема.При мен го имаше същият при мареята и дори бях питал за отзиви,но в крайна сметка направих следното нещо:1.Махнах топката на скоростния лост,коженото калъфче,гумите и смазах пластмасовата ябълка.Ефекта бе нулев.2. намазах всички ябълковдини снадки на лостчетата с някаква течност,която мой приятел монтьор ползва за развиване на ръждясали болтове (спирачна течност,газ и още други чудесии,които не знам какви са) и не след дълго всичко се раздвижи и сега нямам проблеми.Мисля си,че ако ползваш нещо от рода на WD 40 ще помогне.При мен след втората манипулация нещата заспаха и не съм сменял нищо.Процедурата бе извършена януари.Колата не беше карана доста време преди да я купя и предполагам затова скоростният лост имаше такъв проблем.Първо опитай с това,което ти казах и после престъпвай към ремонти.лостовият механизъм е наврян на.............,но с малко мерак и споменаване на роднините,на италианските инженери се стига до него :D Успех!Между другото сега виждам,че си със стило и там може да е с жила,съответно разрешаваето на проблема да е по друг начин.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

              Коментар

              Working...
              X