Здравейте колеги значи имам един такъв проблем с Бравата от време на време колата почва да мени обороти и като трагна при включване на втора като натисна газта колата все едно спира за малко и изведнъж тръгва това го прави и при студен двигател и при загрял същото така ми дава разход около 12л. градско това ми се вижда множко сменил съм масло,ремъци,филтри,термостат и температурния датчик ходих на диагностика ламда сондата работи добре и в компютъра няма грешки ако имате някакви идеи за това придърпване и разхода от какво може да са ще съм много благодарен двигателя на колата е 1.4 12v 80к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем Fiat Brava
Collapse
X
-
Re: Проблем Fiat Brava
tony__ написа:Здравейте колеги значи имам един такъв проблем с Бравата от време на време колата почва да мени обороти и като трагна при включване на втора като натисна газта колата все едно спира за малко и изведнъж тръгва това го прави и при студен двигател и при загрял същото така ми дава разход около 12л. градско това ми се вижда множко сменил съм масло,ремъци,филтри,термостат и температурния датчик ходих на диагностика ламда сондата работи добре и в компютъра няма грешки ако имате някакви идеи за това придърпване и разхода от какво може да са ще съм много благодарен двигателя на колата е 1.4 12v 80к.с.
Коментар
-
hit-ko написа:Това което не сте направили е замерване на налягането на горивото в системата! Ниското налягане е най-вероятната причина за този проблем! Оптиамалната му стойност е 1 bar, /+-0.1/Моторчето за празен ход при твоята инжексионна с-ма работи на механичен принцип, с вьздействие вьрху дроселовата клапа и в случая не е може да бьде причина!Измерете пьрво налягането и пак ще коментираме
Коментар
-
tony__ написа:hit-ko написа:Това което не сте направили е замерване на налягането на горивото в системата! Ниското налягане е най-вероятната причина за този проблем! Оптиамалната му стойност е 1 bar, /+-0.1/Моторчето за празен ход при твоята инжексионна с-ма работи на механичен принцип, с вьздействие вьрху дроселовата клапа и в случая не е може да бьде причина!Измерете пьрво налягането и пак ще коментираме
Коментар
-
hit-ko написа:Много сьм ти далеч, за да дойдеш за едно измерване!Но мисля, че в София , при всеки един сервиз занимаващ се с инж. с-ми можеш да си направиш сьответното замерване
Коментар
-
spark написа:Колега и аз съм с абсолютно същия модел, разхода 12 трудно ще го смъкнеш. Просто е тежко купето за това моторче 1.4, а и моноинжекция... С нетърпение чакам да направят метан станция в Бургас, че поне проблеми с калпави бензини да нямамFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
И аз съм със същият двигател. В началото (на газ) разхода в града беше висок (според мен) 12,5-13л. Сега в зимния период с тези задръствания и ниски температури трудно достигам разход 11л и то в случаите когато колата е работила на място за да изчакам. Fiat Brava природен феномен.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
georgiarg написа:И аз съм със същият двигател. В началото (на газ) разхода в града беше висок (според мен) 12,5-13л. Сега в зимния период с тези задръствания и ниски температури трудно достигам разход 11л и то в случаите когато колата е работила на място за да изчакам. Fiat Brava природен феномен.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
при включване на втора като натисна газта колата все едно спира за малко и изведнъж тръгваАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:А само на втора ли го прави? Пробвай като е изключена от скорост да чукнеш с много бързо движение газта до половината и веднага я пускаш. Ако двигателя се "замисля" и не се изфорсира то мога да кажа, че имах подобен случай и проблема се оказа (според мен) кофти бензин. Като го изхарчих и сипах друг и нещата заспаха....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар