Свети ми постоянно лампата на ръчната спирачка. Колата е Пунто 1.2 ’02 г. Има ли сероизен проблем да я карам така?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светна лампата на ръчната
Collapse
X
-
и при мен се получи така... сутринта като тръгвах и свалих ричната лампичката продължи да свети... но в момента в който тръгнах спря.. повече не ми е светнала... аз и от тогава не съм карал колата де ...провери си спирачната течност да не и е паднало нивото... за това мога да се досетя само...иначе ако някой колега му разбира да пише...Fiat Brava TD100
-
spooni написа:и при мен се получи така... сутринта като тръгвах и свалих ричната лампичката продължи да свети... но в момента в който тръгнах спря.. повече не ми е светнала... аз и от тогава не съм карал колата де ...провери си спирачната течност да не и е паднало нивото... за това мога да се досетя само...иначе ако някой колега му разбира да пише...
Коментар
-
Здравей. Проблемът ти най-вероятно е в датчика за нивото на спирачната течност. Предполагам си проверил нивото на течността и тя е ок. Най-лесно ще разбереш дали проблемът е в датчика като откачиш захранващата му букса. При откачена буска лампата не би трябвало да свети, ако проблемът е в датчика. Той се намира на дъното на казанчето за спирачна течност. Погледни и лесно ще видиш кабелчетта и буксата. Ако това се окаже проблемът и понеже се съмнявам, че си заслужава смяната му, то си карай с откачен датчик, но редовно проверявай нивото на течността.
Коментар
-
highvanko написа:Май ще се наложи да ходя в сервиз.... и като стана дума някой може ли да ми препоръча добър такъв в БургасFiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
лампичката за ръчната спирачка има и други функции, освен да показва, че е дръпната ръчката!!! Сега не ми се ходи до гаража, за да взема книжката и да посоча всички варианти, но се сещам, че че имаше нещо при едновременно светене на тази лампа и жълтата лампа за АБС, например. При този модел Пунто така са нещата. Но съм сигурен, че ако е дефектирал датчика за нивото на спирачната течност, то тази лампа ще светне. Проверката отнема 2 мин (като се откачи захранващата букса), така че ми се струва разумно да се провери, преди да се ходи на диагностика и да се дават излишни пари. Успех на колегата, какво и да се окаже.
Коментар
-
highvanko написа:Спирачна течност има. Възможно ли е да имам датчици на предните накладки и затова да свети лампата. Сега като се сетя първо като светваше и изгасваше в определени моменти. А сега свети постоянно.Fiat Brava TD100
Коментар
-
cheruna написа:лампичката за ръчната спирачка има и други функции, освен да показва, че е дръпната ръчката!!! Сега не ми се ходи до гаража, за да взема книжката и да посоча всички варианти, но се сещам, че че имаше нещо при едновременно светене на тази лампа и жълтата лампа за АБС, например. При този модел Пунто така са нещата. Но съм сигурен, че ако е дефектирал датчика за нивото на спирачната течност, то тази лампа ще светне. Проверката отнема 2 мин (като се откачи захранващата букса), така че ми се струва разумно да се провери, преди да се ходи на диагностика и да се дават излишни пари. Успех на колегата, какво и да се окаже.
Коментар
-
Ползвам темата на колегата, че не ми се пише нова... Днес при мен светна една лампичка на таблото /свети само при натискане на педала на спирачките и угасва когато го отпусна/ която до сега не бях и предполагал, че я има - ще се опитам да я опиша:жълта свелина със надпис STOP която е в правоъгълник /без горната му линия/, а под долната страна на правоъгълника - две "фарчета" с насочени светлини към правоъгълника.Някой да има някаква идея какво сигнализира тази лампичка? Явно е нещо по спирачната система - дали не са износени накладки? Спирачната ми течност е на необходимото ниво и не е намалявала.
Коментар
-
Егати, всяка седмица някой пита за това. Сигнализира за изгоряла стоп-светлина. Смени си изгорялата стоп-лампа, и няма да ти свети. Да караш кола и да не знаеш всяка лампа на таблото какво означава, е недопустимо !Освен това - цветовете също говорят:Червеното обикновено означава Спри, провери.Жълтото обикновено е "Карай, но провери когато спреш"Зеленото е "Карай, всичко е наред, работи еди коя си система"Синьото е "Включени дълги"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар