Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна лампата на ръчната

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна лампата на ръчната

Свети ми постоянно лампата на ръчната спирачка. Колата е Пунто 1.2 ’02 г. Има ли сероизен проблем да я карам така?

и при мен се получи така... сутринта като тръгвах и свалих ричната лампичката продължи да свети... но в момента в който тръгнах спря.. повече не ми е светнала... аз и от тогава не съм карал колата де ...провери си спирачната течност да не и е паднало нивото... за това мога да се досетя само...иначе ако някой колега му разбира да пише...
    Fiat Brava TD100

Коментар

И аз мисля , че е заради намаляла спирачна течност.
      Grande Punto 1.3 75 hp
      Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

A какво мислите, ако всички накладки са сменени, има нова спирачна течност, до където трябва и датчикът светва, когато колата друсне? Моят извод е крива джанта. Ще го видим това след някой друг месец.
        NOW: ???
        Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
        Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

spooni написа:
          и при мен се получи така... сутринта като тръгвах и свалих ричната лампичката продължи да свети... но в момента в който тръгнах спря.. повече не ми е светнала... аз и от тогава не съм карал колата де ...провери си спирачната течност да не и е паднало нивото... за това мога да се досетя само...иначе ако някой колега му разбира да пише...
          На мен днес по абсолютно същия начин, бях спрял на бензиностанцията да си помпя гумите и като трагнах ми светна натиснах да видя ръчната как е, беше свалена и лампада изгасна след като потеглих. Странно е защо така става, а ръчната ми е много добра за момента.

Коментар

Спирачна течност има. Възможно ли е да имам датчици на предните накладки и затова да свети лампата. Сега като се сетя първо като светваше и изгасваше в определени моменти. А сега свети постоянно.

Коментар

Да не е нещо от комютъра? Възможно ли е ?
              Grande Punto 1.3 75 hp
              Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Май ще се наложи да ходя в сервиз.... и като стана дума някой може ли да ми препоръча добър такъв в Бургас

Коментар

Здравей. Проблемът ти най-вероятно е в датчика за нивото на спирачната течност. Предполагам си проверил нивото на течността и тя е ок. Най-лесно ще разбереш дали проблемът е в датчика като откачиш захранващата му букса. При откачена буска лампата не би трябвало да свети, ако проблемът е в датчика. Той се намира на дъното на казанчето за спирачна течност. Погледни и лесно ще видиш кабелчетта и буксата. Ако това се окаже проблемът и понеже се съмнявам, че си заслужава смяната му, то си карай с откачен датчик, но редовно проверявай нивото на течността.

Коментар

highvanko написа:
                    Май ще се наложи да ходя в сервиз.... и като стана дума някой може ли да ми препоръча добър такъв в Бургас
                    Колега преди да идеш в сервиз направи една проверка,намери къде е клюца който като дръпнеш лоста на ръчната го натиска и така ти светва индекация че си я дръпнал.Та намери го най вероятно е замърсен и от там блокира в натиснато положение,почисти и го смажи ако позволява.Аз имах подобен проблем със спирачния педал не светваха винаги стоповете защото понякога блокираше това ключекоето е в основата на педала.Избърсах го до колкото мога и го смазах със спрей,смазка за оръжие.Работи без проблеми вече година. Ако ръчната ти задържа отзад джантите ще са горещи и то много! ПП:каква спирачна течност като ръчната спирачка е с жило бе колеги?
                    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

лампичката за ръчната спирачка има и други функции, освен да показва, че е дръпната ръчката!!! Сега не ми се ходи до гаража, за да взема книжката и да посоча всички варианти, но се сещам, че че имаше нещо при едновременно светене на тази лампа и жълтата лампа за АБС, например. При този модел Пунто така са нещата. Но съм сигурен, че ако е дефектирал датчика за нивото на спирачната течност, то тази лампа ще светне. Проверката отнема 2 мин (като се откачи захранващата букса), така че ми се струва разумно да се провери, преди да се ходи на диагностика и да се дават излишни пари. Успех на колегата, какво и да се окаже.

Коментар

highvanko написа:
                        Спирачна течност има. Възможно ли е да имам датчици на предните накладки и затова да свети лампата. Сега като се сетя първо като светваше и изгасваше в определени моменти. А сега свети постоянно.
                        да и мен ме интересува това.. възможно ли е на накладките да има някакъв датчик който да кара лампата да свети когато са износени.. до колкото знам от други теми.. накладките се включват с някаква букса... моите накладки са в окаяно състояние лично онзи ден ги гледах.. та възможно ли е от това да ми е светнала и на мен лампата... на ръчната...знам че отговора е прост :D като си сменя накладките ще видя :D
                        Fiat Brava TD100

Коментар

cheruna написа:
                          лампичката за ръчната спирачка има и други функции, освен да показва, че е дръпната ръчката!!! Сега не ми се ходи до гаража, за да взема книжката и да посоча всички варианти, но се сещам, че че имаше нещо при едновременно светене на тази лампа и жълтата лампа за АБС, например. При този модел Пунто така са нещата. Но съм сигурен, че ако е дефектирал датчика за нивото на спирачната течност, то тази лампа ще светне. Проверката отнема 2 мин (като се откачи захранващата букса), така че ми се струва разумно да се провери, преди да се ходи на диагностика и да се дават излишни пари. Успех на колегата, какво и да се окаже.
                          Май наистина ще се окаже датчика. Преди малко го откачих и лампата изгасна, след което отново го закачих и след няколко натискания на педала на спирачката светна отново. Утре ще я карам на откачен датчик да видя как ще е. Ако не светне ще го сменям, че ме дразни така. Благодаря много за оказаната помощ.

Коментар

Ползвам темата на колегата, че не ми се пише нова... Днес при мен светна една лампичка на таблото /свети само при натискане на педала на спирачките и угасва когато го отпусна/ която до сега не бях и предполагал, че я има - ще се опитам да я опиша:жълта свелина със надпис STOP която е в правоъгълник /без горната му линия/, а под долната страна на правоъгълника - две "фарчета" с насочени светлини към правоъгълника.Някой да има някаква идея какво сигнализира тази лампичка? Явно е нещо по спирачната система - дали не са износени накладки? Спирачната ми течност е на необходимото ниво и не е намалявала.
                            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                            Среден разход на газ

Коментар

Егати, всяка седмица някой пита за това. Сигнализира за изгоряла стоп-светлина. Смени си изгорялата стоп-лампа, и няма да ти свети. Да караш кола и да не знаеш всяка лампа на таблото какво означава, е недопустимо !Освен това - цветовете също говорят:Червеното обикновено означава Спри, провери.Жълтото обикновено е "Карай, но провери когато спреш"Зеленото е "Карай, всичко е наред, работи еди коя си система"Синьото е "Включени дълги"

Коментар

Working...
                              X