Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гарнитура на картер.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за гарнитура на картер.

    Здравейте колеги!Искам един съвет. Наскоро смених маслото обаче не обърнах внимание че гарнитурата на картера ми си заниминава и леко сълзи не капи просто сълзи и то по много много малко. Та мисълта ми е имаше някви лепила за гарнитура да се оплатни и какви бяха те че неги знам марки модели кви са.Та другото е какво ще ме посъветвате да източа маслото да смена гарнитурата и пак да си налея маслото или да го опратна картера с тея лепила за гарнитура.
    www.puntopower.com
    FIAT Punto 1.2 16V Sporting

    #2
    По принцип се използва червен силикон, високотемпературен.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      да колегата е прав.. до колкото знам няма гарнитура на картера.. поне не на фиат браво-брава за другите модели незнам.. използвасе силикон червен.. на мен ми се очертава другата седмица сваляне на картер и заваряване... та ако до тогава не си намерил конкретен отговор на въпроса ще ти кажа каква са я свършили майсторите... но до колкото съм на ясно.. всичко с картера се прави преди смяна на маслото.. следователно карай я така до следваща смяна на маслото и тогава реши дали да го правиш... ако не е толкова зле и не ти губи масло не се притеснявай
      Fiat Brava TD100

      Коментар


        #4
        Няма червен силикон, това е истината!

        Коментар


          #5
          е как да няма бе ThE_PuNiSHeR има...издържа на високи температури.. от него съм виждал даже да слагат и по гарнитурата на главата не че имаше някаква разлика с него и без него пак си течеше :D но все пак...
          Fiat Brava TD100

          Коментар


            #6
            Тоя червения не е ли само ментак по 3-4 лв. Този който е показал ThE_PuNiSHeR е доста по-скъп и наистина е много хубав. Имам приятел, който работи в сервиз на Опел. Там слагали картерите без гарнитура, а само с някакъв черен силикон. Толкова здраво хващал, че после трудно се махал картера.
            FIAT Bravo JTD GT '99

            Коментар


              #7
              С Reinzosil съм лепил и махал лепен с него картер (моя) и наистина си струва всяка стотинка. Един приятел бяха сложили някакъв БГ силикон за картери (5-6лв) на една калибра и на втория ден протече. След това повториха упражнението с Reinzosil за 12лв.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

              Коментар


                #8
                spark това е добра информация МЕРСИ!! след като ще ми свалят картера във вторник задължително ще питам с какъв силикон ще го залепят... дано да е с този за който говориш... за да нямам проблеми повече с течове от картера..
                Fiat Brava TD100

                Коментар


                  #9
                  Истината е , че всъщност ИМА Червен силикон. Това че фирмата VICTOR REINZ (която много уважавам като марка) си боядисва неговият в друг цвят... не значи че на други марки е МЕНТЕ, както се изрази друг съфорумец.За целите на автора, червеният е напълно достатъчен. Просто трябва да се спази технологията на лепене. А именно - обезмасляване на уплътняваните части, намазване на ТЪНЪК и РАВНОМЕНРЕН слой, препоръчвам изчакване докато се обрзува леко засъхване на повърхността на силикона и тогава вече монтаж.Айде, дерзай и да споделиш когат свършиш !
                  FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

                  Коментар


                    #10
                    И я му кажи каква е марката на червения. Повечето червени на пазара, дори нямат марка на кутийката. Ако знаеш някакъв хубав го кажи. Все пак аз не бих си спестил 10 лв. като ще се прави картер. Червен съм ползвал един път за гарнитура на капака на клапаните и да си кажа беше лош резултата.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

                    Коментар


                      #11
                      Аз пък защо ли си мисля че се продават гарнитури.Защо за типо да има гарнитура пак за браво/брава да няма ?
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

                      Коментар


                        #12
                        Абсолютно никакво изчакване да изсъхне не трябва, лепи се веднага - така пише на инструкцията. И се маже само на едната повърхност, т.е. на картера щото е пред теб
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                        Коментар

                        Working...
                        X